Kryddad baconlindad kycklinggratäng, med örter

Mer
12 år 7 månader sedan #422851 av Nissegossen
Jag har kokat ihop ett recept efter eget huvud och jag hade en kyckling filé kvar i frysen. Fick bli den, lindade bacon runt den efter salt och peppar, stekte dem med smör i stekpannan tills baconet fått fin färg. Sedan hade jag redan gjort i ordning, två tomater tunt skivade, lade dem i botten på en smörad ugnsfast form, tillsammans med en söndersmulad stark grönmögelost, samt två klyftade gula lökar. Dessutom hade jag hemma en grön paprika, skar den i strimlor och lade i, samt att det åkte med en drös med urkärnade svarta oliver.

Då när kycklingfilén var färdig i stekpannan, lade jag den i formen, tillsammans med vispgrädde som jag hade en matsked dijonsenap och en matsked med skånsk senap i. Samt att jag hade i salt och peppar (Ur pepparkvarn, rikligt) och fyra pressade vitlöksklyftor, gräddblandningen åkte ned över filén och det andra och eftersom jag inte hade creme fraiche hemma, men väl två deciliter med gräddfil, så åkte det med. Det får nu stå i ugnen tills allt får fin färg, därefter kommer jag att lägga färska basilika blad och klippt timjan över och därefter kommer jag att ha över riven gouda ost!

Sedan låter jag det stå igen i ugnen tills allt fått fin färg!

Detta är ett recept surprise eftersom det är några egna grejer och sådant som jag stulit från Internet, men tog vad jag hade hemma och har satt samman efter eget huvud! nu vet jag inte hur det kommer att smaka det här, men det vattnas i munnen lite pga att det börjar lukta gott ifrån köket!

Återkommer med slutrapport

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 7 månader sedan #422852 av Isa-Alise
Låter supergott! :D
Mer
12 år 7 månader sedan #422857 av Nissegossen
Nu har jag lagt på riven ost, hade inget rött vin utan det åkte över gratängen vitt vin, samt att jag hade tänkt att ha det vinet till maten också, har också klippt kryddgrönt, alltså persilja som jag garnerar den färdiga gratängen med när allt är klart! vinet då? Jo det var ett vitt castillo Gredo som nu ligger på is..

Kokar ris till detta

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 7 månader sedan #422858 av Nissegossen
Isa-Alise
Det är det som blir, vad det nu blir! :angel

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 7 månader sedan #422862 av Nissegossen
Nu står maten på bordet och jag har delat kycklingfilén i tre bitar, för med så mycket annat blir det nog lagom med tre portioner. Dock får riset stå lite till på plattan för det är ännu inte riktigt klart. Hade ändå inte kunnat äta på studs för att gratängen har stått i ugnen i 200-225 grader, så ännu är allt för varmt för att kunna ätas...

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 7 månader sedan #422868 av Nissegossen

Isa-Alise skrev: Låter supergott! :D

Det var inte bara supergott, utan det var superbt!

Många fascinerande smaker på samma talrik, på riset hade jag lite kinesisk soya och nu är det lagom för en portion till, som jag spar, så den som känner sig manad, välkommen att smaka!

Tända ljus på bordet, bla stora kandelabrar, men lugn, det är inte silver.... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> :angel

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum