Texmexfirre(sallad) mintpäron

Mer
19 år 5 månader sedan #5302 av vimsan
Här kommer ett middagstips m beskrivn.

2 pers tillagntid 25 min

2 frysta portsbitar sej eller torsk
1dl riven ost
1 dl lättcremefraiche
1 tsk chilipulver
2 nävar tacochips

1 Ta fram fisken så d hinner tina lite
2Sätt igång ugnen på225
3Blanda cremefraiche med ost och ilipulver
4Lägg tacochipsen i en plastpåse.Banka på d med en kastrull eller ngt annat hårttills de går i tusen smulor.Det kan va svårt att sluta när man kommer loss men d ska inte bli chipsmjöl :D utan stora smulor.Behärska dig!
5Dela fiskblocken i tre delar.Använd en stadig tandad brödkniv så kan du såga igenomAkta fingrarna :rolleyes:
6Lägg firren på ett ugnsäkert fat.Bred på cremefraicheoosten.Strö över "tacochipssmulet" o tryck ner d lite.
7Baka i ugnen i 15 min.Låt ugnen stå på till efterrätten
8Gör sallads undertidenSkala morötter riv på grövsta järnet.Ta bort fula blad på vitkålen o skär rest i strimlor.
9Gör dressing av cremefraichen o solrosfröna.Smaka av m salt o peppar.Servera salladen till fisken.
10.EfterrättLägg konservpäron på ugns fat.Mintchoklad ovanpå typAfterEight.
11 skjuss in i värmen ta ut n chokladen smält.Ca 10 min
Förresten salladens ingridienser:
1 stor morot
liten klyfta vitkål
1 dl lättcremefraiche
0,5dl salta solrosfrön
salt
peppar

Smaklig måltid!!!!!!!!!!!
Mer
19 år 4 månader sedan #6419 av Admin1
Tack, för ett väldigt bra recept Vimsan! Jag prövade det igår, men jag hoppade över desserten. För att vara mexicanskt så var fisken väldigt mild tyckte jag. Salladen med solrosfröna var väldigt god.