Ett tips till...

Mer
14 år 5 månader sedan #252504 av Erica
Ett tips till... skapades av Erica
Om ni orkar kanske ni kan engagera er i typ rädda barnen eller röda korset eller något liknande. Det finns många fördelar med det, man känner sig behövd, man får lite social kontakt och att man mår själv bättre av att hjälpa folk och göra goda saker.

det hjälper iaf mig att göra bra saker för då känner jag mig stolt över mig själv o mår bättre. här på Öland är rädda barnen mötena ytterst sporadiska dock...lite tråkigt, ville engagera mig, men när jag kommer till lund i vår ska det bli mer fart på det :)

Kram på er alla
Mer
14 år 5 månader sedan #252512 av Tikki
Svar från Tikki i ämnet Ett tips till...
Om det finns en RSMH-förening på ens ort är det ett bra alternativ.
Mer
14 år 5 månader sedan #252533 av Warrior
Svar från Warrior i ämnet Ett tips till...
Stödde röda korset ett tag men glömde o betala in en gång. Efter det har de terroriserat mig med post i över halvår. De går snart minus på mig efter allt papper de skickat ju! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
14 år 5 månader sedan #252540 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Ett tips till...
RSMH är nog förstahandsalternativet för de som har psykiska problem.
Fontänhuset är också ett bra alternativ för sysselsättning och arbete, men det finns inte på alla orter.
Röda Korset kan vara bra om man vill ha sysselsättning i form av frivilligt arbete. vnv är engagerad i Röda Korset.
Mer
14 år 5 månader sedan #252550 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Ett tips till...
Ett tag var jag flitig i Röda Korset och fick bla vara markör för räddningstjänsten. Den sista hade jag brutit benet i en större olycka och detta var i Mölndal övningen var och jag fick vänta med att komma till sjukhus.

Under tiden ojade jag mig och fick en morfinspruta till varpå de antog att jag skulle inte belasta Göteborgs sjukhus mera så de skulle skicka mig till Kungälvs lasarett och det sist av alla sårmarkörer. Skittråkigt jobb, för att jag fick bara ligga still på marken i flera timmar, innan de tog tag i mig.
Jag var ju inte allvarligt skadad.

En gång så simulerade de att det varit en större olycka med en spårvagn och en hade tillverkat en stång som simulerade att en sådan där stolpe man kan hålla sig i ombord hade gått rakt igenom kroppen på en.

Stolpen var i två delar som på det ställe som den skulle gått in i kroppen och på andra sidan, kom den ut.

Räddningstjänsten undrade hur han hade gjort för att så snart de bände på stången så såg det ut som att stången rörde på sig samstämmigt på bägge sidor. :lol:

Han hade helt enkelt kapat stången och gjort ett arrangemang med någon metall som han hade svetsat ihop och sedan spände på sig under kläderna och låst fast den runt sig och så fort de bände i den så rörde sig bägge delarna så att det verkligen såg ut som om den satt rätt igenom kroppen.

Räddningstjänsten fick där lära sig att gå ytterst varsamt fram och försöka få honom i ett skick där de kunde ta med honom. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • Khai
  • Besökare
  • Besökare
14 år 5 månader sedan #252689 av Khai
Svar från Khai i ämnet Ett tips till...
RSMH, så klart... :mrgreen: