Nya antipsykotika påväg?-Vilken antipsykotiska ha sålt bäst?

  • Hurt
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
14 år 4 månader sedan #256826 av Hurt
Atypiska antipsykotika e dom senaste som finns i marknaden men ja gillar inte dom mer än dom gamla antipsykotiska. Men tydligen ska det vara påväg nya mediciner och är dom isåfall bättre än dom atypiska, eller hur ligger de till. Och vilket antipsykotika har varit populärast och sålt bäst på marknaden på 2000 talet??
Mer
14 år 4 månader sedan #256889 av Admin1
Zyprexa är det mest sålda antipsykotikat i Sverige och det ligger på nionde plats. Sedan gissar jag att Abilify är det näst mest sålda antipsykotikat. Risperdal hade förr en framskjuten position, men eftersom priset har sjunkit med 90 % så ligger det nog inte så högt längre.

I USA har det i år kommit två nya antipsykotika Fanapt och Saphris, men det är inget revolutionerande. Det finns dock under utveckling antipsykotika som verkar på helt nya sätt och de är intressanta. Särskilt intressant är om man kan kombinera dem med dagens preparat och få ännu bättre effekt.
Läs mer här om nya antipsykotika:
www.viska.se/index.php/nyheter/1 ... psykotika-
Mer
14 år 4 månader sedan #256929 av Geta
Admin1,
menar du att läkarna inte längre skriver ut Risperdal
så ofta när priset har gått ner?
Mer
14 år 4 månader sedan #256930 av Admin1
Nej, de skriver nog ut mer Risperdal än tidigare, men eftersom det har blivit 90 % billigare i år, så sjunker försäljningen i kronor. Det är oftast försäljningssiffrorna man räknar när man rangordnar preparat.
  • Hurt
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
14 år 4 månader sedan #256932 av Hurt
jaha okey då får man vänta.. låter som att bättre mediciner e på väg.. hoppas snart..
Mer
14 år 4 månader sedan #257145 av Admin1
Det ser hoppfullt ut nu. I 50 år har man utvecklat antipsykotika som blockerar främst dopamin och det är egentligen bara ett preparat som varit klart bättre i effekt - Leponex. Sedan har dagens antipsykotika dålig effekt på negativa och kognitiva symptom. De nya preparaten som verkar på helt nya sätt kan troligtvis förbättra på många sätt. Idag får 70 % otillräcklig effekt av antipsykotika.