Skäms så för hur jag behandlade min pappa...

Mer
7 år 4 månader sedan #888238 av Richard
Jag skrev detta inlägget som svar i en tråd på Flashback, o det rörde upp en hel del hos mig... Så jag postar det här också. Jag har skrivit delar av det tidigare här.



Jag har fortfarande mycket dåligt samvete för hur jag behandlade min pappa i ett par år... :(

Nu är jag 36 år, men jag bodde med min pappa efter att han o mamma hade skiljt sig när jag var 16-18 år. Jag mådde mycket dåligt, för jag trivdes inte i gymnasiet. Var inte mobbad, men jag började få psykiska problem, de vanliga första, typ depression, ångest o sömnsvårigheter. Mina föräldrar fick i.a.f. iväg mig till psykiatrin o jag gick hos en psykolog o fick mediciner.

Jag fattade ju inte att min pappa också mådde dåligt efter skilsmässan. Jag var så elak mot honom... Han gjorde allt för mig. Han lagade mat, men jag kunde säga att det var äckligt o slänga tallriken i golvet. Jag misshandlade honom för att han kanske hade missat o diskat nått. O det var inte lite misshandel, det inkluderade knivhot, batonger, el-pistol, tårgas, pepparspray, knogjärn o sånt där... :(

Han jobbade ibland deltid o jag blev arg på honom för att han var sjukskriven, o tyckte inte att han kunde sköta sitt jobb. Själv skolkade jag jättemycket... <!-- s:-| --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_neutral.gif" alt=":-|" title="Neutral" /><!-- s:-| -->

Han betalade tre resor för mig, tillsammans med några polare (ja, polarna fick ju betala själva) till Tyskland, Kanarieöarna och Thailand. När jag fick körkort (som han hade betalat), så fick jag hans bil (en Volvo 740 -90), o han började ta bussen till jobbet. Men kom han inte hem i tid blev det inte roligt för honom... <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: -->

Han mådde dåligt, men gjorde allt för mig, o jag svarade med misshandel o andra elakheter mot honom... :cry:

Visst, vi hade trevliga stunder också. Köpte vår första dator (som han betalade 26 000 kr för) -96, o där satt vi ofta tillsammans. Ängelholm hade faktiskt bredband redan då via kabel-TV. O för det mesta hade vi det bra när vi åt mat, kollade på TV o ibland spelade brädspel. Men jag mådde ofta dåligt o allt agg gick ut över pappa... :(

Ja, just det. Pappa drack sällan alkohol, lite folköl ibland, det accepterade jag. Men jag festade ju med polare på helgerna, o var som sagt 16-18 år. Pappa var lite olaglig (efter tjat o hot från mig) o köpte ut sprit till mig (det är preskriberat), eftersom jag ville ha ett barskåp i mitt rum.

Han betalade det med sina pengar. O det var en gång han hade snott lite grann av "min" sprit. Jag blev vansinnig! Det slutade med att pappa ringde till mamma o bad henne kontakta polisen. Polisen kom o körde mig till psyket... <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: -->



Sen träffade han sin nuvarande fru, o de flyttade snabbt ihop i Helsingborg. Jag bodde kvar i en fyra mitt i Ängelholm, men jag fick fast jobb o bra betalt, så det accepterade jag att han inte ville betala hela lägenheten för mig. Så jag flyttade till en tvåa. Då började aggressiviteten avta så småningom.

Sen var det en period, innan jag skulle få en god man, eftersom jag inte kan sköta min ekonomi själv. Jag var runt 27-28 år då. Gode man sa när hon fick mig; -Nä, det här går inte! Det kommer jag inte att klara av. Kronofogden kommer att utmäta dig. Jag hade bl.a. missbrukat droger, men jag fick den gode mannen (eller damen), för att pappa betalade de ca 60 000 kr jag hade tagit i SMS-lån... :(

Nu har det gått 18 år sen aggressivitet mot honom, och nu är vi jättebra vänner. Imorgon kommer han o hans fru o ska hjälpa mig att städa min lägenhet. O han brukar bjuda på restauranger, teater, pubar, turor (Helsingborg-Helsingör) o sist fick jag en fin jacka av honom när vi gick i stan. När han kör hem mig från Helsingborg (jag har ingen bil själv längre, o jag tar tåget från Ängelholm när jag ska till honom), men så brukar jag fråga snällt; -Kan du inte följa med mig in o handla lite mat. O han fattar ju, att det är för att han får betala. O t.o.m. inom Systembolaget också!

Jag har gråtit många gånger, bett om förlåt o ursäkt, o han säger att det är ok!

Gissa om jag har dåligt samvete! :cry:

Usch, att skriva allt detta rörde upp en del känslor... .?

PS. Ibland händer det att jag inte kommer så bra överens med hans nya fru. Slår naturligtvis inte henne, men det händer att vi höjer rösten mot varandra. Men det brukar gå snabbt över. En gång har det gått för långt men orkar inte skriva om det nu.
Mer
7 år 4 månader sedan #888298 av zoegas
Fucked up rickard.

Åk hem, Packa och lämna planeten!

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Mer
7 år 4 månader sedan #888300 av zoegas
Bjud hem honom och ta ett rejält samtal med honom. Verkar ju som att skilsmässan var hans fel om man kan säga så. Du är ju äldre nu och kan kanske betala tillbaka lite. Bjud på midda. Ursäkter verkar ju va lite klent.

Åk hem, Packa och lämna planeten!

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Mer
7 år 4 månader sedan #888524 av Admin1
Mina föräldrar har aldrig haft några problem med mig istället har jag löst deras problem och bistått med pengar. Så de har haft rena Sörgården jämfört med din pappa. Rätt tufft för honom. Annars verkar du vara den perfekta hejduken att skicka mot ens fiender. Först lite pepparspray och sedan batongen.
Mer
7 år 4 månader sedan #888592 av Richard
Batongen har jag kvar, men man får inte bära den på sig ute, går under knivlagen. Men pepparsprayen, tårgasen o el-pistolen går under vapenlagen o de är totalförbjudna. Man får inte alls ha dem hemma heller. Psykiatrin tvingade mig att lämna in de till polisen, så de har jag inte kvar. Men jag funderar på att köpa en laglig försvarsspray. Jag är ju sjukt rädd att gå ut när det är mörkt o har ju en skyddsväst redan som jag tar på mig ibland. Tar inte med min telefon eller plånbok om jag inte behöver de.

Så diskuterade vi på Flashback vem som har vandaliserat konstverket utanför biblioteket på Stortorget här i Ängelholm. Så säger de att det brukar hänga ett 20-tal afghaner på torget på kvällar o helger. O det har stått flera gånger i tidningen att folk blivit nedslagna o rånade just på Stortorget.

I morgon ska jag på fest i ytterkanten av stan, det är för långt o kallt för att cykla, o mina cykellampor är stulna. Så jag hoppas det går en stadsbuss på eftermiddagen, ibland går den bara 25 meter från där jag bor. Men ibland så är närmaste hållplats Stortorget, o är det då mörkt, åker jag hellre med till stationen o tar en lite längre promenad hem genom skogen. Men jag har i.a.f. fått pengar av min gode man, så att jag kan ta en taxi hem.
Mer
7 år 4 månader sedan #888594 av Amandara
Måtte inte folk bli jäkligt tuffa och härdade av krig???? Enligt tesen det som inte dödar det härdar.....dina afghaner kanske är beska bittra över sina levnadsöden