Sajten The Mental Elf har skrivit om KBTp mot psykos, som är en psykoterapi för de som har psykossymptom trots antipsykotika.

Denna behandling rekommenderas i många länder inklusive Sverige.

I denna artikel redogörs för att Cochrane kommit fram till att KBTp inte har effekt mot schizofreni redan 2012, så det är motiverat att ge terapin.

Slutsatsen The Mental Elf kommer med är att KBTp duger inte som behandling, men att psykologer i vissa länder har lyckats puffa för denna behandling så den används.

I Skottland där psykiatriker har övertaget betonas mediciner, medan i England och Wales har psykologer övertaget och då blir KBTp en bra behandling.

Läs mer hos The Mental Elf.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2015-06-14 07:52
Förvånar mig inte att psykologerna vill rekommendera behandlingar, som KBTp utan bevisad effekt. De verkar tro så starkt på sina behandlingar, så det här med att ha bevisad effekt är onödigt. Lite synd att de skall vara så för det är ganska dyra behandlingar. Utbildningen av psykologer bör nog förbättras vad gäller just att behandlingar och krav på bevisad effekt. Det är ju som om apoteken skulle sälja smaksatt vatten för 15000 kr behandlingen receptfritt och säga att det är högeffektivt mot psykossymptom.

Du har inte rätt att posta kommentarer