depression

Hot mot patientsäkerheten. I Sverige får i princip vem som helst försöka bota svåra psykiatriska sjukdomar som schizofreni och bipolaritet – med vilka metoder som helst.

Det är dags att även psykiskt sjuka får skydd i lagen.

Enbart legitimerad personal ska få behandla psykiatriska diagnoser, skriver läkare, psykologer och debattörer.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Terapeuterna väljer ut de som de kan samarbeta med.
ja jag" föll offer för hänsynslösa boendestödjare. såna kan va hur knäppa som helst... som har sadistiska uppsåt. Som vill få en foglig och underkuva sig dem, sen i sin tur så är de lekmen underdog till marionett ståt hållare, som har sina intentioner aspirationer samt begynnelser till ledande planer. Alltså det finns ett underliggande motiv bakom om man ser genom fingrarna. Det är väl mångt å mycket så denna psykiatriska väldiga process funkar/fungerar. De som i sin tur vägleds av topparna, politikerna kan i princip va vilka drönare som helst. Och inte omöjligt att deras egenskaper används som medel likt utstuderat. Jämför man i politiskt sätt då andra sidan så är de blankt nej för min sida med den där slemproppen JIMMIE.
hellre hjälper jag de svage
Psykoterapi har en nackdel vid schizofreni och det bygger på dialog med terapeuten. Vad gör terapeuten om patienten har ordsallad och säger obegripliga saker, som om terapeuten frågar Hur mår du? och svaret blir: Min dator bootar i jordgubbslandet. Samtidigt är dåligt närminne ganska vanligt, så man kan glömma vad terapeuten sagt.
Det har jag hört folk säga. Jag behöver inte anlita psykiatrin. Jag har mina vänner.
Om man har bra vänner så behöver man ingen psykolog. Det är på något vis det som den som saknar bra vänner får nöja sig med. Och psykologen är ingen riktig vän.
Min psykoterapeut var ansluten till Försäkringskassan. Det blev inte särskilt dyrt.
Nej, man har inte råd med privat terapi för den kostar nog 750-1000 kr timme. Minns en på Schizophrenia.com som slutade med terapin för hon inte hade råd. Terapeuten hade sagt kan du inte be din mormor eller farmor om pengar till terapi. Terapeuten hade låtit mycket ivrig.
Om man går till privat psykolog så får man väl betala ur egen ficka och det har en sjukpensionär inte råd med?
Tycker det viktigaste är att informera om hur stark effekten är av de olika behandlingarna och jämföra kostnaden med medicinernas kostnad efter högkostnadsskydd. Samma sak för landstingets psykologer och om man går privat. Annars är man utlämnad till terapeutens glädjekalkyler och överdrivna löften.

Jag tror Frankie gick hos privat terapeut, som lovade att om hon fortsatte och betala, så skulle hon bli frisk. Naturligtvis finns inga belägg för att hon skulle bli frisk.
Att hokuspokus personer har fått husera fritt beror nog på att okunskapen om psykisk sjukdom är så stor. Ingen vet vad det är.