Beror nog på vilken typ av terapi de ger. Alla har inte bevisad effekt.

Ännu inte legitimerade psykologer anställs på ordinarie tjänster.

Något som kan riskera patienternas säkerhet, enligt Ulrika Sharifi, psykolog inom barnmedicin.

Läs mer i Dagens Medicin.

Kommentarer   
Geta
#5 Geta 2016-08-13 11:22
Det är ungefär som med lärare. Förr gick det bra att jobba som lärare utan att ha fullföljt sin utbildning. På senare år har det skärpts det här med lärarlegitimation.
Geta
#4 Geta 2016-08-12 19:55
Men ska inte psykologer vara legitimerade både vid behandlingar och utredningar?
tryskey
#3 tryskey 2016-08-12 18:54
Jag tror ni blandra ihop behandling med utredning. När man pratar behandling är det legitimerad psykoterapeut man är ute efter, dvs en vidareutbildning vissa yrkestategorier kan gå, t ex psykologer men även andra. När man bara pratar om en legitimerad psykolog syftar man vanligtvis på ordinarie psykologuppgifter, vilket är utredningar och bedömningar. En psykolog kan så klart vara psykoterapeut, men i artikeln uppfattar jag att det inte är behanling man syftar på utan utredningar och bedömningar.
Admin1
#2 Admin1 2016-08-08 20:41
Klart om de klarar av ett års jobb, så kan de bli legitimerade utom om de förstås gör en jättemiss. Det är viss risk för dem själva att göra så här. Men är de på vårdcentral är det väl lindriga problem de har att hantera.

På sjukhus är det nog svårare patienter. En psykolog på sjukhus brukar ha 2 patienter per dag, så jag har svårt att tro att de jobbar ihjäl sig. Om de inte känner att de klarar av, så är det bara att boka återbesök och sedan ringa och fråga någon.
björk
#1 björk 2016-08-08 18:57
Jag vet en hon utförde allt ifrån helkropps
massage till taktil stimulering. Hon satt förutom
de på dubbla stolar. Hon var boendestödjare,
med sin evinnerliga emfas. Och byggde sitt eget
lilla chakra på företeelser som t.e.x ABBA, Pretty Woman ja det va nog allt. Järn gänget kallades de
för för, de, va iskalla och vek sig inte en tum.
Mestadels tandhygienister. Före detta. Hon påtalade för "en" att de var olaglig men mena
på att man inte skulle språka ut om de. (Angående sin externa verksamhet vid sidan av). Men hon föresatte antagligen slentrian babian aktigt att man inte skulle sätta sig upp mot dem. Högsta hönsen. En likna köttfärs i sitt ansikte men bedyrade och stred
på de psykiska planet blitzkrieg artat. O trutade
avväpnande med. Sitt anlete. Jag blev en smula bister av de. Men nu rede jag ut de iaf. Mest retande var nog deras kynne. Deras oförsynta uppspelthet och nalkande showande. Som inte ledde någonstans.

Du har inte rätt att posta kommentarer