Socialstyrelsens budskap är tydligt: Sveriges psykiatriska vård skiljer sig beroende på vart patienterna befinner sig i landet.

Enligt Tord Forsner, utredare på Socialstyrelsen, krävs krafttag från landstingen.

Läs mer i Svenska Dagbladet

Kommentar  
Bra initiativ av Socialstyrelsen. Psykiatrin borde nog utreda hur IT:n kan användas i vården. En sjuksköterska som håller kontakt med patienterna via Skype eller chattprogram skulle kunna klara massor av patientkontakter per dag jämfört med ett team som gör hembesök. Med att använda sådan billig teknik kan uppföljningarna bli bättre än vad de är idag.
Det där är en missuppfattning dom rör sig dock ganska flitigt för att just inte bli kompis med patienterna dessutom plockar dom ut ganska stora vinster på privata företag med forsknings intressen Dessutom går det flitiga rykten om utlands regningar inflyttade forskare! Dessuto sitter överklass ungar på avdelningarna och rensar skulderna från csn på dom sjukas bekostnad! när vårdpengarna sen frågas efter så är dom på Stureplan puss vovven!
Det är få läkare, som vill arbeta inom psykiatrin. De vill helst bara jobba som hyrläkare. Det vore ju bäst om de vore fast anställda, men då blir det bara en massa vakanser. Ska läkarna få som dom vill och erbjudas tjänster som stafettläkare?
Helt klart behöver mer pengar gå ner till patienterna och inte stanna i dom högre leden!