Ikväll kommer jag att slå på TV I klockan 20.00 för att titta på Uppdrag granskning.

Enligt text TV kommer programmet handla om att Rättspsykiatrin regionkliniken i Växjö använder olagliga metoder i behandlingen av självskadepatienter.

Det ska bland annat handla om att patienter sövs ned och får armarna fixerade med gips. Att gipsa någon på detta sätt strider uppenbart mot lagstiftningen och är naturligtvis ett fruktansvärt övergrepp.

Läs mer vad Jimmie Trevett skriver i RSMHBloggen.

Kommentar  
De här självskadetjejerna är en ständigt återkommande problem. Idealet vore om man kunde privatisera just den vården, så att psykiatrin slapp att misslyckas så ofta. Det är ju heller inte så många som är superjobbiga utan kanske 25-30. Bättre om en privataktör drabbas av kritik.
Det är väl föräldrarnas uppgift att uppfostra sina barn, så de tycker att livet är värt att leva.
Det blir dyrt om samhället skall ständigt övervaka de självmordsbenägna. De anhöriga måste nog engagera sig och få viss utbildning hur de skall agera. Men depressionsbehandlingarna idag är inte så effektiva och det gäller både antidepressiva och psykoterapi. Kanske om fler fick ECT så skulle självmorden minska för ECT har effekt hos 90 % medan antidepressiva 75 %. Men ECT är inte kul heller.
Anhöriga brukar klaga på vården, när släktingar tar livet av sig.
frihetsberövandet i sig är ett mycket kränkande övergrepp som för en del kan göra att de verkligen tar livet av sig inte bara självskadar och hotar utan slutligen genomför det
Enligt Dagens Medicin skall detta hända:

"Nya högspecialiserade enheter ska ta över den hårt kritiserade vården av självskadepatienter inom rättspsykiatrin. Frågan är vilka landsting som vågar ta uppdraget."

http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/psykiatri/sjalvskadepatienter-far-egna-enheter/

När riktigt små barn är inlagda brukar föräldrarna vara med på avdelningen. Träffade en gammal barnöverläkare, som klagade över just detta.

Men självskadande tjejer kanske behöver mamma, mormor eller farmor ständigt på avdelningen. Borde ha en lugnande effekt och kan vara värt att prova om det är helt hopplöst.