En hårt kritiserad psykiater kan fråntas sin läkarlegitimation efter en granskning av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar P4 Uppland.

Läs mer hos Dagens Medicin.

Kommentar  
Det var säkerligen vidrigt för flickan, Bitte. Och hon kommer säkert fortfarande känna att det är hemskt.

Det är väl ganska tydligt, ...artikeln är ju riktat mot honom hos denna läkarblaska och hennes känslor kommer hennes mor att få ombesörja ( som alltid men det förutsätter att hon ens har någon mor förstås ).
Jag har empati med båda sidor. Psykiatern har ju satsat 11 års utbildning på sitt jobb och tidigare klarat det OK vad jag förstått. Jag har sett bild på honom tidigare och bedömer att han kan vara 50-55 år. Han var lite skallig vill jag minnas. Tror att han drev någon privat verksamhet, som landstingen anlitade, men sade upp efter flickan klagade på honom.
Hur sjutton vet du att han är runt 50 år egentligen ?
Hur har du det med empatin Admin1 ?
Jo för tjejen var det säkert allvarligt.
Och han har fått många anmärkningar, så han behöver säkerligen granskas.
Det de nämnde var inte så allvarligt tycker jag. Det är väl vid dödsfall och liknande deslegitimering kan förekomma eller vid sjukdom som slår ut kognitiva funktioner.

Han är väl i 50-års åldern, så olämpligheten verkar vara tardiv så att säga.Jag skulle föreslå prövotid och kompletterande utbildning om han nu inte har demens eller liknande.
Om man säger a så får man säga b. Den här artikeln var inte särskilt informativ och man får ingen värst god insyn i hur läkaren har varit i sin yrkesutövning.
Inom psykiatrin måste det finnas proffesionella läkare och andra.
Man måste ha förtroende för personalen. Annars är det dödsdömt.
Man kan inte skylla på brist av tex psykiatriker. Passar dom inte så passar dom inte. Dom kan göra mer skada än nytta om dom får hålla på.
Med tanke på att det är brist på psykiatriker, så skulle jag helst vilja se prövotid eller komplettering av utbildningen. Om inte det går kanske en administrativ tjänst, so gör att en legitimerad kan övergå från administration till kliniskt arbete.