Debattörerna: Var tredje patient drabbas – färre än fem procent av dem utreds.

En tredjedel av landets vårdcentraler saknar helt psykolog.

Trots det lider var tredje patient som söker primärvård av psykisk ohälsa, som också nu blivit den vanligaste orsaken till sjukskrivning.

Läs mer i Aftonbladet. Tack Nissegossen för tipset!

Kommentarer   
Geta
#3 Geta 2018-06-13 20:41
Vad gör man med kroniska patienter inom psykiatrin.
Admin1
#2 Admin1 2018-06-13 17:55
På vårdcentralen är de flesta inte psykiskt sjuka för då hamnar man hos psykiatrin. Det som är viktigt är att de som är psykiskt sjuka hamnar snabbt som ögat hos psykiatrin och får rätt behandling där. Kvar på vårdcentralen blir lindriga psykiska problem. Det som kan vara bra är om tidiga tecken på allvarlig psykisk sjukdom upptäcks tidigt. Nu är jag inte säker på att psykologerna klarar det. Nackdelen med psykologerna är att de tycks tro att de kan göra alla friska utan att det finns bevis för det. Läste en intervju med en distriktsläkare, som fått en psykologtjänst på vårdcentralen tillfälligt. Hon var mycket nöjd. Misstänker att psykologen fick ta hand om jobbiga och krävande patienter som ständigt återkom och som hon inte orkade med.
Geta
#1 Geta 2018-06-12 14:37
Psykiatri är inte enkelt. Att bota psykiskt sjuka är för mycket begärt. Mycket handlar om hur man kan handskas med stress i en familj.

Du har inte rätt att posta kommentarer