Så här kan ett nybyggt gruppboende se ut

Missförhållandena är allvarliga på flera gruppboenden för barn och vuxna med funktionsnedsättning, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning.

Läs mer hos Sveriges Radio. Tack vnv för tipset!

Kommentarer   
Geta
#3 Geta 2018-11-01 09:28
Det blir nog en stor omställning att flytta från föräldrahemmet till ett gruppboende. Inte undra på att en del blir stökiga. Förändringar är det många som inte tål.Som sagt-det är kanske fel personalkategorier som jobbar på gruppboenden.
Admin1
#2 Admin1 2018-10-31 21:32
Det positiva med programmet var att det visade hur svårt handikappad man kan vara på gruppboende. Man kan vara på 2-5 års nivå. Men felet var att det var för mycket enskilda fall och för lite generella problem, som t.ex psykossjukdomar berördes inte alls. Blir det för mycket individuellt blir det irrelevant för flertalet. Vissa gruppboenden kanske behöver utbildade barnskötare Kanske passar bäst för de som är på 2-5 års ålder reellt.
Admin1
#1 Admin1 2018-10-31 18:22
När rättspsyk började få vårda patienter med autism med nedsatt IQ fick personalen stora problem för de begrep inte personalens tillsägelser. Så det kan finnas stora sådana problem på gruppboenden, som en normal person inte förstår. Det är därför naturligt att det kan bli fel ibland och bemanningen kan vara för liten med tanke på de som bor där. Just rättspsyk har mer personal än övrig psykiatri, men ändå fick personalen problem med personer som brukar vårdas på gruppboende.

Du har inte rätt att posta kommentarer