Vi kräver en total reparation av sjukförsäkringen inklusive akuta åtgärder i form av garanterad trygghet för alla med psykisk ohälsa, skriver tre företrädare för Personligt Ombud i Skåne, en fristående organisation för personer med psykisk funktionsnedsättning.

En orsak är att regering och riksdag år 2008 införde en rehabiliteringskedja samtidigt som möjligheterna att bli beviljad sjukersättning, så kallad förtidspension, inskränktes rejält.

Läs mer hos Sydsvenskan. Tack vnv för tipset!

Kommentarer   
Geta
#2 Geta 2019-04-08 20:01
Det är nog inget problem med Försäkringskassan vid psykisk sjukdom som här på Viska. Vid övrig psykisk ohälsa har nog FK svårare att bedöma behovet av hjälp från socialförsäkringssystemet.
Admin1
#1 Admin1 2019-04-08 18:45
Här märker vi ännu inte av några större problem med Försäkringskassan, men bara 8 % med schizofreni jobbar. Det som märks är att det fåtal, som har haft problem med Försäkringskassan mår fruktansvärt dåligt när det är osäkert om de får ersättning. Kanske de som mått sämst här. En del som fick problem anlitade Personligt Ombud som överklagade. Så det är logiskt att PO klagar på systemet. Kanske också kuratorer på psykkliniken kan hjälpa till med överklaganden.

Du har inte rätt att posta kommentarer