Jenny K Lundgren

Politiker, har ni verklighetsförankring?

Jag hör om att den ena än den andre vill korta vårdköer och säkra vårdtrygghet för psykiatripatienter, men har ni insikt i hur det verkligen ser ut i denna haltande vård?

Som patient i den allmänna, öppna psykiatrin har jag bara erfarenheter av att mottagningen är ett kaos.

Ett av de största problemen en möter är att det saknas fast personal.

Att ha olika läkare vid varje gång är alldeles för vanligt och fullständigt orimligt, särskilt med dessa känsliga patienter.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#2 Geta 2019-04-08 17:42
Jag känner inte heller igen mig. Senast idag ringde jag min vårdkontakt (sjuksköterska) på hennes telefontid. Hon svarade direkt. På grund av att imovane/zopiklon är slut på apoteken, bad jag om ett annat sömnmedel. Hon kontaktade min läkare. Idag på eftermiddagen kunde jag hämta ut en förpackning med zolpidem. Bättre kunde det inte vara.
Admin1
#1 Admin1 2019-04-08 16:50
Jag känner inte igen mig, men det är nog 6 år sedan jag besökt en mottagning. Jag tycker det fungerat mycket bra. Normalt gör man bara 1,4 psykiaterbesök perr år, men man träffar sjuksköterska 19 gånger. Idag behöver man inte ringa utan man kan använda Mina Vårdkontakter för att beställa tid eller förnya recept via webben.

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid, förnya recept eller se dina läkemedel.

https://e-tjanster.1177.se/C125755F00329208/p/OSAL-7PBG4J?opendocument

Du har inte rätt att posta kommentarer