Jimmie Trevett, förbundsordförande i RSMH

Nyligen sände Uppdrag Granskning en uppföljning om Sanne, där tittaren fick möta flera personer med allvarlig psykisk ohälsa och en vidare bild av psykiatrin och socialtjänsten presenterades.

Programmet stämmer väl in på hur vi på Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, ser på situationen.

Misslyckandet inom vården och socialtjänst innebär att det skördas liv.

Stödet och vården fungerar dåligt idag, både för personer med allvarlig psykisk ohälsa och de som har samtida missbruk. Det finns attityder och stigman som gör att man inte bryr sig om den här gruppen, och samordningen är ofta usel.

Föräldrar och syskon kämpar för att få hjälp, och det är hänsynslöst att denna grupp inte får hjälp.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2019-05-06 19:05
Sebbe Staxx och pingstvännerna förbarmade sig över Sanne.
Admin1
#3 Admin1 2019-05-06 18:59
Narkotikamissbrukare av kokain, amfetamin och cannabis kan få psykos vid missbruk, men det räknas inte som schizofreni utan självframkallad psykos. Tre av världens bästa psykiatrer samtalade i en video och de sa att bra behandlingar saknas för missbruk och schizofreni. Verkar som psykiatrin inte kan göra så mycket utan personen måste sluta missbruka. Sanne hade varit 6 månader på behandlingshem men började missbruka när hon kom ut. I hennes fall kanske gruppboende kan vara värt att pröva samt depåinjektion av antipsykotika mot hennes amfetaminmissbruk. Gruppboende är ganska billigt 500000 kr per år.
björk
#2 björk 2019-05-06 18:36
Jag mådde räv-piss.

Då tog jag en rövare och smasha
en betongvägg
Geta
#1 Geta 2019-05-06 15:51
Man kan känna sig ganska otrygg, när man är inlagd på nätterna och ska sova. Man får inte låsa om sig och vem som helst kan ta sig in i rummet förutom personalen.

Du har inte rätt att posta kommentarer