Marika Sellgren har under hela sitt vuxna liv levt med psykiatriska diagnoser, som svår ångest och depression. Foto: SVT/Emil Larsson

Efter åtta års hemlöshet hade 58-åriga Marika Sellgren till slut fått en lägenhet.

Men psykisk sjukdom, och konflikter med grannar och socialtjänsten, leder till att drömmen om ett eget hem går i kras.

För tredje gången i sitt liv hamnar hon på gatan.
– Nu rasar jag ihop igen. Hur många gånger tror de att man orkar börja om, ropar Marika i förtvivlan när Kronofogden knackar på dörren.

Läs mer hos SVT. Tack Johannes för tipset!

Kommentarer   
Geta
#5 Geta 2019-09-08 14:45
Risken med östrogen till Klimakteriehäxor:

https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-var-tids-haxjakt-har-dodat-en-miljon/
Admin1
#4 Admin1 2019-09-05 19:52
Hon började få stora problem i 40 års åldern. Det man kanske undersöka är om hon har hormonella rubbningar t.ex östrogenbrist. Man kan t.ex ge Evista som har östrogeneffekt på hjärnan, men som inte ger bröstcancer. Evista kan minska psykossymptom något vet man.
Geta
#3 Geta 2019-09-04 21:56
Det har varit några sådana här helt omöjliga patienter i Sverige, där media har försökt belysa fallen. Men ofta förstår nog inte journalisterna hur svårt det är att hitta någon lösning.
Admin1
#2 Admin1 2019-09-04 21:49
Jag har sett programmet. Vanliga personer är nog frågande, men man skall veta att på rättspsyk är det kvinnor som skapar de stora problemen. Kvinnor har värre symptom än män och bättre funktionsförmåga inklusive att vara jobbig. Marika är ett extremfall tyvärr och högljudd och aggressiv. Hon var ju också unik på Ryssviken boendet. Andra hyresgäster, socialtjänsten och psykiatrin orkar inte med det och då blir hon utan hjälp. Man kan inte bygga vården, socialtjänsten och psykiatrin efter extremfall utan det krävs speciallösningar för henne. Möjligen kan psykiatrin göra något åt hennes aggressivitet, men hon är en svår person att hjälpa och krävande. Hon har anpassningssvårigheter. Hon vet om att hon är högljudd och aggressiv, men kan inte sluta med det trots att det skadar henne.
Admin1
#1 Admin1 2019-09-04 15:58
De har nog valt fel boende för henne. Hon bör helst bo solitärt utan grannar. Ett atterfallshus i ett villaområde vore idealiskt för henne. Men lägenheter går att ljudisolera med handikappbidrag. I USA har man visat att hemlöshet är dyrare än att ordna bostad. Hemlösa konsumerar mer vård och samhällsinsatser, som är dyra.

Du har inte rätt att posta kommentarer