Ny forskning från Harvard i USA tyder på att cannabis inte framkallar schizofreni utan att de som får schizofreni av cannabis har en ärftlighet för att få schizofreni.

Dock är det så att de med ärftlighet för schizofreni kan få sjukdomen tidigare om de använder cannabis.

Tidigare har det funnits studier som kommit fram till att cannabis i tonåren skulle öka risken för att senare få schizofreni.

Undersökningen fann också att en tendens att de som använde cannabis hade mer bipolär och depression i släkten.

Läs mer hos PsychCentral.

Kommentarer   
Charlie
#3 Charlie 2013-12-11 20:37
Hur korkat av Harvard, dom borde lägga pengarna på att hitta en lösning istället för systematisk statetiskt mätning av brukandet leder till istället fokusera på en lösning istället för lr emot knarkpropaganda
Geta
#2 Geta 2013-12-11 19:32
Man tappar minnet av cannabis sa man på bioreklamen, när jag var på bio igår.
Admin1
#1 Admin1 2013-12-11 19:12
Jag tror att cannabis kan ge fler schizofreni om någon i släkten har sjukdomen eller bipolär. Så säkert kan fler få schizofreni av cannabis. T.ex om pappan har schizofreni, så har barnet 10 % risk att få sjukdomen, men om barnet använder cannabis i tonåren så kanske risken ökar till 20 % dvs fler får schizofreni.

Sedan misstänker jag att de med icke-ärftlig schizofreni kan få schizofreni tidigare av cannabis och kanske också att fler får icke-ärftlig schizofreni av cannabis. Det kan finnas en grupp med "anlag" för icke-ärftlig schizofreni, där bara t.ex 10 % får sjukdomen Detta är dock sannolikt en liten grupp max ett par tiondelsprocent, men jag tror att den finns.

Du har inte rätt att posta kommentarer