Unga som har problem med missbruk av alkohol och droger lider inte sällan av psykisk ohälsa.

Att hantera och upptäcka den på tidigt stadium skulle bespara de drabbade mångåriga problem och tuffa livsöden, skriver läkaren Lotta Borg Skoglund.

Läs mer hos Dagens Samhälle.

Kommentarer   
Admin1
#3 Admin1 2019-11-15 18:50
Citerar Geta:
Varför behöver ungdomar bedöva sig med droger?

Alkoholen har lite lugnande effekt och lindrar ångest. Tror det är därför man använder alkohol. Alkoholen är också lättillgänglig.
Admin1
#2 Admin1 2019-11-15 18:44
Missbruk är ett jätteproblem inom psykiatrin och 75 % av de inlagda kan ha missbruk. Missbruk ger psykiska symptom och förvärrar psykisk sjukdom och kan leda till våld. Ofta får missbrukare tvångsvård eller rättspsykiatrisk vård för frivillig vård bedöms meningslös. Missbruk som är farligt är amfetamin, cannabis och kokain för de framkallar psykoser. För ungdomar gäller det för föräldrarna att larma vården. Men inta alltid lätt. På 90-talet larmades om unga i England, som berusade sig på alkoläsk. Mamman var maktlös och man fick se en bild på 12-årige sonen lullig efter alkoläsk. Här på sajten fanns förr en ung snygg tjej i 20års åldern med långt svart hår. Hon drack en 75:a vodka varje dag, vilket man aldrig kunde gissa.
Geta
#1 Geta 2019-11-15 18:04
Varför behöver ungdomar bedöva sig med droger?

Du har inte rätt att posta kommentarer