finger

Forskning tyder på att kvoten för längden av pekfingret och ringfingret för män kan förutse en rad olika sjukdomar som beror på störd hormonbalans.

När pekfingret är kortare än ringfingret ger det en liten längdkvot (pekfinger: ringfinger), som tyder på hög exponering av testosteron under fosterstadiet.

En undersökning på 103 män med schizofreni fann att denna fingerkvot kan vara effektivt påvisa schizofreni om detta fanns i båda händerna.

Forskarna säger att fingermätning kan kanske bli ett sätt att diagnosticera schizofreni hos män.

Läs mer hos EurekAlert.

Kommentar  
Här en annan på samma tema:
Har ni hört om fantebett? Inte - då ska jag berätta. Fantefolket bor i skogen och påminner en hel del om människorna. De får en himla massa barn - så många att de ibland inte klarar av att ta hand om dem. Då smusslar de in några av barnen till människorna.
För att fantarna ska kunna känna igen sina barn om de skulle stöta på en hel drös av ungar så biter de av en del av yttersta tippen av barnets lillfinger innan barnen lämnas till människorna. Man säger då att barnet fått ett fantebett.
Om du själv kollar din hand så kan du se om du är ett fantebarn. Räta på handflatan och sträck ut fingrarna och kolla om lillfingrets tipp når fram eller inte till yttersta vecket på ringfingret. Gör lillfingret inte det så är du ett fantebarn. ;-)
abrakadabra.
Intressant, men större patientmaterial krävs, liksom undersökningar av andra besläktade diagnoser t.ex bipolär, depression, ångestsjukdomar och ångest.

Det finns en annan metod med att mäta ögonrörelser, som skall ha 98 % träffsäkerhet.

http://www.viska.se/index.php/nyheter/16-diagnostik/4194-oegonroerelser-lovande-foer-diagnostik