öga

Schizofreni är kopplad till strukturella och funktionella förändringar i synen inklusive speciella strukturförändringar i ögat. Genom att spåra sådana förändringar kan gå att bedöma risken att få schizofreni samt hur schizofrenin förändras enligt en litteraturstudie.

62 % av de med schizofreni upplever synstörning vad gäller form, rörelse eller färg. 

En förändring är vidgning av små blodkärl i ögat, som också finns hos unga med hög risk för att få psykos. Det kan förklara viktiga synförändringar och kan indikera sjukdomsrisk och risk för försämring.

Uttunning förekommer av nervfiberlagret i näthinnan, som vid Parkinsons sjukdom är kopplad till hallucinationer och problem med synskärpa.

En tredje förändring är onormalt elektriskt svar hos celler i näthinnan, när den utsätts för ljus, vilket också kan bli ett sätt att mäta hur allvarliga besvär, som finns av schizofrenin.

Dessutom antipsykotika kan ha en skadlig effekt på synfunktionen. Intressant är också att medfödd blindhet skyddar mot att få schizofreni. Näthinnan är en del av hjärnan och därför kan användas för att studera schizofrenin. Ytterligare studier krävs för att ögat skall kunna användas för att förutse risk för schizofreni, återfall och behandlingssvar.

Läs mer hos EurekAlert.

Originalartikeln kan läsas gratis här.

Kommentarer   
Zineta
#3 Zineta 2015-08-20 19:56
Då måste det vara väldigt längeeeee sedan du var i din ungdom för saker och ting har förändrats mycket under tiden. Man borde kanske läsa lite mer om ämnet innan man försöker håna och misskreditera någon. Homeopati är en behandlingsform som tar hänsyn till mentala, känslomässiga och fysiska hälsa och hjälper och har hjälpt många människor med olika besvär.
Inte som dagen konventionella medicin som skriver ut läkemedel som i många fall för det mesta förstör helheten.
Tycker att en Admin ska vara saklig och inte förelämpande.
Geta
#2 Geta 2015-08-20 13:20
coldreading..... https://sv.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

eller det är snarare hotreading.....
Admin1
#1 Admin1 2015-08-20 13:16
I min ungdom sommarjobbade jag på järnvägen. En arbetare hade turnerat som homeopat på landsbygden och diagnosticerat sjukdomar genom att se folk i ögonen. Så här gick det till. Han hade en medhjälpare, som satt i väntrummet och pratade med folket där om deras sjukdomar. Medhjälparen gick in till homeopaten först av alla och berättade vilka sjukdomar personerna i väntrummet hade. Homeopaten kunde då titta folk i ögonen och säga att Jag ser att du har smärtor i hjärttrakten. Naturligvis var diagnoserna alltid på pricken.

Du har inte rätt att posta kommentarer