I åtta kapitel med iögonfallande rubriker tar professor Christian Rück upp frågor om lycka, orsaker till psykisk ohälsa, stress och om lidande har en mening, med mera.

Boken Olyckliga i paradiset avser att ge människor i allmänhet mer kännedom om vad psykiatri är.

Också unga läkare gör rätt i att läsa och se om psykiatri är vad de ska ägna sig åt.

Läs mer i Läkartidningen.

Kommentar  
Nej, det är vid sådana här perioder man ser hur illa det är ställt.
I dagens Corona-läge kan inte far och morföräldrar rycka in som barnvakter. Hur går det?
Det som kännetecknar dagens familjebildningar är att fixa "livspusslet" och se till att bevara sin status som reproduktiva yrkesverksamma.
om du inte kan spela pianot för det kommer låta för högt varför säljer du inte den och får in lite extra pengar?
Jag bor i ett förhållandevis "vitt" område, vilket uttryck. Här spelar jag inte precis dygnet runt utan bara ibland. En gång kom en gubbe och klagade men han flyttade. Sedan dess har ingen klagat trots att jag gillar att spela högt. Så har jag min egen musik, sång och gitarr plus ett piano som jag dock inte vågar spela på. Det lär höras i hela huset.
hur menar du då Geta?
Svart/vitt tänkande vid borderline.
hade du bott i dessa förorter hade du kunnat spela musik dygnet runt utan någon tänkte ens tanken att ringa störningsjouren. händer bara i vita områden tro mej jag har flyttat omkring hela jävla sverige och alla värsta förorterna till överklasslägenheter. och jag spelar jämt musik dygnet runt det är bara vita områden som har haft problem med det.
Det kanske vi ska ha en egen tråd om? Och nej, det är idioti. I invandrartäta förorterna frodas hatet mot det land som har tagit emot dem. Varför har man inte lärt sig? Detta förslag kommer från Miljöpartiet de Extrema. Ni vet de där som bor i vita området Södermalm och går på stand-up på söndagar?
cosmos du skulle komma bra överens med min familj dom är heller inte så direkt politiska korrekta. jag tycker bara att du kan tamejfan vara så jävla dum i huvudet ibland. helt ifrån vettet! dessutom hörde jag på nyheterna att regeringen ska släppa folk in i landet som inte kommer tex från krig. utan mera alla möjliga människor. vad tycker du om det?