Sensodetect har sedan tidigare en tydlig inriktning att leverera en 100% objektiv metod för diagnostisering av ADHD, autism och schizofreni.

Det kliniskt bevisade, och inom EU godkända, verktyget säljs idag främst till specialistkliniker och sjukhus.

För att nå ut ännu snabbare på marknaden har bolaget nu lanserat en egen klinik där privatpersoner inom en timme själva kan få svar på om de har ADHD, autism eller schizofreni.

Till kliniken, som är öppen veckodagar mellan 08:00 och 17:00, ansluts en legitimerad sjuksköterska och en dataanalytiker.

Läs mer hos Cision.

Kommentarer   
Schizofreni
#13 Schizofreni 2022-04-23 20:14
Wikipedia har en lång norsk artikel kring massmördaren: Rättspsykiatriska utvärderingar https://no.wikipedia.org/wiki/Rettspsykiatriske_vurderinger_av_Anders_Behring_Breivik

Där har ju definitivt Objektiva metoder som Sensodetect en stor framtid kan man hoppas. Breivik själv var ju mycket nöjd med att slippa schizofrenidiagnosen och att få räknas som tillräknelig. På sikt lär det ju faktiskt kunna vara lättare för massmördaren att komma ut i friheten med nuvarande diagnos. Ja, aspekterna är Många...
Schizofreni
#12 Schizofreni 2022-04-17 16:02
Ja det är fullt möjligt att en del som utsatts för övergrepp och drogats utan kännedom eller sitt egna medgivande har mått bra av det, eller har kunnat gå vidare utan att påverkas negativt. Troligen har nog en del kunnat påverkas för livet i negativ riktning https://sv.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra

Att CIA drogar människor och utsätter dem för ofrivillig manipulation i försök att styra beteendet bör väl också kunna ha en rimlig negativ påverkan på lång sikt? En utvärdering av dessa försök på ovetande människor skulle väl vara rimligt?

Har inte sett något kronologiskt utfall från den grupp på 22 personer som ingick i Ted Kazinskys försök. Eller vad som förväntades från de oetiska övergreppen.
Admin1
#11 Admin1 2022-04-17 15:29
Om han behandlats med LSD på Harvard borde han knappast vara ensam utan det borde varit ganska många. Som sagt besvären borde kommit ganska omgående.
Schizofreni
#10 Schizofreni 2022-04-17 15:21
Många testar LSD under trevliga former, en del får stora förändringar för livet, en del upplever det som positivt. Men de som drogats utan att veta om det och behandlats med beteendemodifierande åtgärder under tiden psyket är vidöppet kanske kan vara mer benägna att påverkas för livet? Unabombaren utsattes för godtyckliga ingrepp och han utsatte också andra för godtyckliga händelser. Svårt att veta orsak och verkan så här långt efteråt men det är onekligen två abnorma händelser i en individs liv att blivit utsatt för ofrivilliga event och senare utsätta andra för ofrivilliga event med djup påverkan.
Admin1
#9 Admin1 2022-04-17 15:05
Drogpsykoser brukar komma snabbt och vara övergående. Men Teds psykos kom väl långt senare. LSD-trippar är väl relativt vanliga, men inte bombar man folk långt efteråt.
Schizofreni
#8 Schizofreni 2022-04-17 14:36
Harvard’s Unabomber
Ja det är ju fullt möjligt att UNA-bombaren haft vissa kommunikationsproblem men vad värre är att det är sannolikt att han utsatts för experiment med LSD och beteendekontroll under sin tid på Harvard. https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-conservative-social-psychologist/202004/us-government-mind-control-experiments
Oetiska Experiment som bör kunna göra vem som helst paranoid och fundera över underättelsetjänsters hemliga verksamheter. Vad som är friskt och inte är inte alltid helt uppenbart med en gång.
Admin1
#7 Admin1 2022-04-17 13:31
Ted Kaczynski angavs av sin bror. Inte omöjligt att brodern fick garantier att Ted inte skulle dömas till döden. I och med att Ted sjukförklarades blev det ingen rättegång. Det fanns dock tecken på att Ted var sjuk. Han hade sociala svårigheter och kunde inte jobba trots han varit docent tidigare. Liknade Nash. . Att Breivik sjukförklarades är lite konstigare, men det var kanske för att förklara hans massmord. Breivik hade också haft svårigheter innan. Felprocenten på en schizofrenidiagnos brukar vara 10 %.
Schizofreni
#6 Schizofreni 2022-04-17 13:23
Klart är att det är provocerande att möta en massmördare med stabil värdegrund och en syn på sig själv och sin sort som upphöjd. Helt utan ånger. men det är ju inte Schizofreni, snarare ett tillstånd de flesta har svårt att greppa.

Fängelseanställda tycker heller inte att det är speciellt lätt att umgås med Fjotolf Hansen som han kallar sig nuförtiden.

Allt detta understryker ju bara vikten av en objektiv, vetenskaplig diagnosgrund.
Schizofreni
#5 Schizofreni 2022-04-17 13:16
Breivik fick en Schizofrenidiagnos precis som Breiviks stora inspirationskälla till det 1500 sidors sk manifestet Ted Kaczynski. Bägge diagnoserna är tydliga exempel på någon typ av politisk diagnos, knappast en medicinsk sådan.

Ted Kaczynskis engelska wikipediasida tar upp flera paradoxer med hans diagnos "In his 2010 book Technological Slavery, Kaczynski said that two prison psychologists who visited him frequently for four years told him they saw no indication that he suffered from paranoid schizophrenia and the diagnosis was "ridiculous" and a "political diagnosis"."

Hjärnstamsresponser, blodprover eller prover på utandningsluften har varit lovande mål för forskningen ganska länge, nu hoppas jag på att det börjar omsättas i praktiken.
Admin1
#4 Admin1 2022-04-16 17:43
Breivik fick väl först schizofrenidiagnos, men senare i frågasattes den bl.a för att det skulle ge mildare straff. Det fanns på den tiden ett blodprov med 70 % träffsäkerhet för att påvisa schizofreni och också Sensodetect, men inget av det testades på Breivik, vilket var konstigt.

Du har inte rätt att posta kommentarer