Paulina Tarabczynska

Den 24 oktober deltog jag i en paneldebatt i samband med Anna Odells konstverk ”Okänd kvinna”som ställs ut i sin helhet på Kulturhuset i Stockholm.

Det var en mycket spännande och rolig upplevelse men samtidigt nervöst.

Jag fick reda på att Ann Heberlein skulle medverka och jag blev livrädd.

Inte på grund av att jag är rädd för henne utan för att jag känner en sådan respekt för henne, hon är så begåvad och vet verkligen hur man använder orden.

Så det var verkligen nervöst då hon är en av de kvinnor jag ser upp till.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Ready
#2 Ready 2015-12-04 19:07
För några år sen var det ett reportage på nyheterna om kvinnor som mår dåligt på psyket. I bakgrunden kunde man se boken SCUM-manifestet.
Admin1
#1 Admin1 2015-12-01 15:48
Tvångsvård och rättspsyk är psykiatrins stora problem. Egentligen borde Staten driva både tvångsvård och rättspsyk så det blev separat vård från frivillig vård. Risken idag är att man kan bli "tvångsvårdad" i den frivilliga vården dvs att det spiller över.

Tvångsvård och rättspsyk ges till personer som är en fara för sig själv och andra. 75 % har missbruk, sedan finns det medfödd farlighet, självskadare och självmordskandidater. Tror inte det är någon större idé att försöka minska tvångsvården med tanke på missbrukarna och att man kanske får tvångsvård vart 10:e år eller så. En vanlig orsak till tvångsvård är avbruten medicinering. I USA är det annorlunda för där kan 8 dagars tvångsvård ge en räkning på 120000 kr.

Att satsa på att förebygga psykoser och den vägen minska tvångsvård är vettigare än att försöka minska tvångsvården direkt. Har sagt detta i 12 år nu. * sitter och väntar på poletten * :-)

Du har inte rätt att posta kommentarer