De alarmerande siffrorna när det gäller barn och ungas psykiska ohälsa visar att det behövs mer än pengar för att komma till rätta med dagens problem.

Det skriver Per Einarsson (KD), regionråd och ordförande i psykiatri-, habilitering och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne.

Läs mer i Sydsvenskan.

Kommentarer   
Schizofreni
#2 Schizofreni 2022-07-25 11:04
Har admin något bra konstruktivt förslag om hur pengarna skulle kunna användas bra och effektivt så skulle jag gärna se det på förstasidan högst upp som ett fast inlägg/postning. Hade jag själv något klokt att säga hade jag gärna skrivit det men jag saknar nog kunskap och insikt för att vara kreativ i dessa frågor. Tyvärr.

Idag eller rättare sagt igår (placeringsrapporten har en dags eftersläpning) så nådde Viska placeringen 42 på sökordet Schizofreni i SERP. Vilket är ett stort steg från att vara stadigt placerad runt 110+, men också del i en positiv tendens. 42 är ett rekord för Viska placeringsmässigt såvitt man kan se.
Admin1
#1 Admin1 2022-07-25 10:00
Han säger att psykiatrins pengar går till mediciner, men medicinkostnaden är nog bara 1-2 % av totalkostnaden. De stora kostnaden är nog personalkostnader. En inläggning kostar nog flera tusen kronor per dygn.

Du har inte rätt att posta kommentarer