Höjt tak för lönebidrag och enklare regler för lönestöd är två åtgärder som behövs för att fler människor med funktionsnedsättning ska komma i arbete.

Alla partier har i riksdagen ställt sig bakom detta, men inget händer, skriver Ingrid Burman, Handikappförbunden. 

Läs mer i Corren. 

Kommentar  
Saker och ting inom den Svenska regeringen tar ju inom 4 år och det har folket aldrig tid att vänta på.
30 % av de med schizofreni skulle kunna jobba om rätt arbetsrehabilitering gavs enligt IPS-modellen. Idag jobbar 10 %. Det skulle bli en bra besparing för 75 % av kostnaden för schizofreni är sjukersättning eller sjukskrivning dvs själva vården är inte dyr utan själva arbetsoförmågan.
http://3.bp.blogspot.com/-vfvcOulsVas/TV6bMob232I/AAAAAAAAA_4/Dx_zyG6NVJE/s400/vilgotfas3.jpg
Det ska bli intressant vad vänstern gör med Fas 3 om de vinner valet i höst. Sysselsättning och försörjning är nog en svår nöt att knäcka. Man vill ta bort RUT-avdraget. Ingen ska behöva vara piga i en annans hem. Sedan vill man slopa sänkningen av restaurangmomsen. Sedan vill de försvåra att anställa unga personer. Hur många jobb skapar man på detta sättet?
Det är viktigt att arbetsgivaren verkligen anpassar och att det sker en kontinuerlig kontroll. Många profithungriga arbetsköpare ställer samma krav som på andra anställda. En del föreningar klarar inte arbetsköparrollen.
Heja! :-)