Radiohuset

På den statliga brittiska kanalen BBC jobbar de hårt med att få in ett mångfaldsperspektiv, och rekryterar aktivt personer med funktionshinder.

Det fick jag höra den 1 oktober när jag deltog på årets möte mellan organisationerna inom Handikappförbunden, där RSMH ingår, och public service, alltså Utbildningsradion, UR, Sveriges Television, SVT, och Sveriges Radio, SR.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2015-10-11 11:16
Skulle gissa att dagen var lyckad för att det inte handlade om psykiatrin utan om andra delar av samhället. Det är alltid roligare med helt nya saker än att stångas med det gamla vanliga.

Idag jobbar 15 % med schizofreni, men egentligen borde 30 % jobba för IPS-modellen ger det resultatet. Troligen kan 60 % jobba om man lägger till kognitiv rehabilitering före IPS-modellen.

En orsak till att få jobbar kan vara sjukersättningen. En som jobbar och har schizofreni kan arbetsgivaren lätt bli av med via sjukersättningen. Odugliga anställda utan psykisk ohälsa får jobba kvar oftast. Så man bör jobba på två sätt: IPS-modellen samt hitta modeller för att få folk med schizofreni att kunna fortsätta jobba på sina gamla jobb.

Du har inte rätt att posta kommentarer