Tre läkare på psykiatrin vid Skaraborgs sjukhus har sjukskrivit sig som en följd av underbemanning.

Läs mer i Dagens Medicin.

Kommentar  
du har hakat upp dig på våld och psykoser admin..hur liten skillnad va det nu igen mot en medelsvensson
Ett land som Skaraborg helt säkert kunde importera 5 psykiatrer från är Kuba. Tror att Kuba har världens bästa läkarutbildning, men låga löner. De skulle vara överlyckliga att få komma till Sverige och jobba.
Han sa ingenting om det. Han menade att om man bara införde ÖPT skulle allt våld försvinna. Jag trodde inte på så stor skillnad utan menade vad man än gör kan man inte undvika risken för våld vid den första psykosen. Sedan ville jag att psykiatrin skulle tvingas till att införa psykossociala behandlingar för att minska psykoserna och därmed risken för våld. Att sådana satsningar var viktigare för att minska våldet än tvångsåtgärder.
Hur reagerade Levander på att du har diagnosen schizofreni och är ganska intelligent?
När sajten var ny hade jag mailkontakt med Professor Levander och diskuterade våld. Han var bra att snacka med och det var hur lätt som helst. Hans synpunkter delar jag inte alltid dock. Han har gått i pension nu.
Dem äldre läkarna är inte bra. Dem är så auktoritära.
Det roliga nu för tiden är att jag blir så förvånad när nästan alla läkare är yngre än jag själv.
Jag har ingen respekt för läkarnas kompetens när det gäller att behandla schizofreni.
Tror att jag aldrig har träffat någon holländsk läkare. Det stämmer att de gillar den svenska glesbygden i motsats till folktätheten i sitt eget land.
Ett ställe att få psykiater från är Holland för många holländare vill flytta ut till naturen och slippa folktätheten i Holland.