Många av RSMH:s medlemmar är personer som har eller har haft en långvarig och allvarlig psykisk ohälsa, inte sällan i kombination med olika psykiska funktionsnedsättningar.

Människor vars behov av vård, stöd och service inte alltid matchats från det allmänna på samma sätt som för övriga medborgare.

RSMH har genom åren fått ta del av erfarenheter av hur bland annat. sjukvårdssystemet fungerar för människor med psykisk ohälsa, inte minst med avseende på tillgänglighet, möjligheterna till ett mer eller mindre fritt val eller utrymmet att som patient/vårdtagare påverka vårdens innehåll och premisser.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Admin1
#5 Admin1 2013-11-01 08:00
Ready,

Istället för mentalsjukhusen kom gruppboendena, vilket gör att man kan vårdas nära hemmet. Mentalsjukhusen innebar centralisering, så att det bara kunde finnas ett mentalsjukhus i ett län. Nu har varje kommun gruppboenden, vilket är bättre och ger mindre isolering från släkt och vänner.
rebbe
#4 rebbe 2013-10-28 13:03
Citerar Amandara:
Jag fattar inte vem som själv är sjuk och som orkar kämpa för rättigheter i RSMH...... vem har resurserna liksom. Jag själv tänker knappt tillräckligt klart för att kunna göra ett sådant jobb.

Troligen ingen det är ju ingen som vågar gå emot läkemedels forskningen speciellt inte i Sverige går du emot så kommer du bli sämre!
Admin1
#3 Admin1 2013-10-27 17:50
Jag tycker att RSMH är bra, men deras hemsida är under all kritik. Pinsamt när sajter helt utan resurser, som Viska och Bipolarna är mycket bättre. Internet är ju idag den viktigaste kontakten utåt och en bra hemsida är ett måste.
Amandara
#2 Amandara 2013-10-27 11:12
Jag fattar inte vem som själv är sjuk och som orkar kämpa för rättigheter i RSMH...... vem har resurserna liksom. Jag själv tänker knappt tillräckligt klart för att kunna göra ett sådant jobb.
Ready
#1 Ready 2013-10-25 20:31
Jag har tappat respekten för RSMH sen dem verkade för att lägga ner mentalsjukhusen. Det är som om de vänder sig till personer med lindrig psykisk ohälsa.

Du har inte rätt att posta kommentarer