Självmorden i Sverige ökar, och främst bland ungdomar.

”90 procent av de anhöriga som kommer till oss säger att de inte har sett några tecken”, säger Pirjo Stråte som arbetar med anhörigstöd vid självmord.

Läs mer hos SVT. Tack Geta för tipset!

Kommentarer   
scannercicret
#3 scannercicret 2014-09-22 16:42
Antigen har dem för tråkigt? eller så trivdes dem inte angående någon annan orsak? Eller har dem fått Actutarr medlet i sig och inte tillräckligt med Teralen droppar som hejdar Actutarr medlets funktion inom som biverkan att mörda dess stackare. En milliter Actutarr medel och två milliter Teralen för att överleva. Hälsningar en erfaren person som inte fantiserar om detta.
Amandara
#2 Amandara 2014-08-02 19:52
Jag har nog varit som mest självmordsbenägen i psykotiskt tillstånd...... man kan ju vara helt av banan i huvudet då liksom. Det kan väl vara vilken anledning som helst som är god nog för att ta livet av sig om man är PSYKOTISK. Det är en tragedi att unga människor tar sitt liv..... alldeles för tidigt. Det borde UPPMÄRKSAMMAS mer - så att verkningsmekanismerna och varningssignalerna blir tydliggjorda.
Admin1
#1 Admin1 2014-07-29 15:35
Det var ju tyvärr en ung tjej på sajten, som tog sitt liv i år och vi märkte inga tecken innan. Men psykoser kan komma plötsligt och utan varning. Psykoser ökar självmordsrisken. Det verkar som om röster och vanföreställningar är den stora boven och inte depression, som man sa tidigare.

Självmordsrisken vid schizofreni påstås vara 5-15 %. Jag tror mest på den lägre siffran. Antipsykotikan Clozapine kan minska självmordsrisken och vara bra vid självmordsförsök eller självmordstankar.

Du har inte rätt att posta kommentarer