Malmö Psykiatri

Trycket på den psykiatriska kliniken i Malmö har de senaste veckorna varit ovanligt stort.

Tillsammans med ytterligare neddragningar av vårdplatser har det lett till att personalen tvingats lägga in fler än vad det finns platser, och att allmänpsykiatriska patienter hamnat på rättspsyk och beroendecentrum.

Läs mer hos Sveriges Radio.

Kommentar  
jo det Hära med person Psykiatri. Att hon i sej fronterar på en dörr där allt sker i exakthet sen svindlar hon blickets söta omfång. Typ hon bagatelliserar de. Mye styggt. Jag har själv haft henne som Läkare ett femtal g.g.r. Men åter till det jag hade att säga. Den anda jag upplevde "råda" var de militanta bakåtsträvarna samt de yngre förmågorna som är benägna att göra ett fint bördigt jobb. Det märkte jag av även då för 5 år sen. Nu gör hen alla till åtlöje med att frontera så respektlöst. Hon har den gemytligheten, så man vågar inte förtälja sina innersta
tankar. Detta är knappast ngt ovanligt fenomen det sker lite varstans hipp som happ 8)
Louise Lundberg är en av de bästa läkarna som finns! Hon jobbade tidigare på ST:Lars i Lund och jag har haft henne som överläkare i samband med inläggning...
*Tacksam vnv* :-)
Om man har kronisk platsbrist kunde man ha dialog med kommunen och att använda lediga platser på gruppboenden att skriva ut folk till för kortare eftervård och tillsyn. Gruppboendena fick ju ersätta mentalsjukhusen, så historiskt är det ett sjukhus fast det i praktiken är långt från detta utan mer bostad med boendestöd dygnet runt.

Det finns en här som varit på en sviktplats på ett gruppboende. Jag tror det var max 3 dagar man fick vara där, men det kan vara förhandlingsbart.