Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiet föreslår stora satsningar på psykiatrin – totalt 287 miljoner kronor.

– Vi har precis inlett budgetförhandlingar och en av de saker vi kommer ge allra mest tyngd åt är stora satsningar för att möta psykisk ohälsa hos unga vuxna, säger Jonas Sjöstedt partiledare för Vänsterpartiet.

Läs mer i Aftonbladet. Tack Geta för tipset!

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2015-08-17 14:14
Det kan bero på att det går att tjäna pengar på att vårda psykiskt friska inom psykiatrin. Så är det ju på Vårdcentraler inom Primärvården. Där tar man först och främst emot friska patienter. Man skyr sjuka och särskilt multisjuka. De är inte lönsamma.
Admin1
#3 Admin1 2015-08-17 13:59
För 30 år sedan stängdes mentalsjukhusen och de absolut svårast sjuka slapp sjukhusvård samt psykiatrin och hamnade i boenden trots svår sjukdom.

Nu verkar det som som unga som borde vara friskaste skall slussas in i psykiatrin. Något underlig utveckling sjuka sparkas ut och friska sparkas in verkar vara modellen.
Admin1
#2 Admin1 2015-08-17 13:53
Psykiatrin har också svårt att framgångsrikt behandla lindriga symptom. Man skall helst vara rejält sjuk för att få bra hjälp av psykiatrin t.ex med medicinering.
Admin1
#1 Admin1 2015-08-17 13:32
Hade hoppats att Vänsterpartiet med sin maoistiska historia skulle satsa på barfotapsykiatri som Viska t.ex. Många unga mår dåligt. Det viktigaste är att fånga upp tidigt de som kan få handikappande psykiska sjukdomar, som schizofreni med hjälp av screening t.ex PRIME-testet som vi har på sajten.

http://www.viska.se/index.php/kan-jag-kanske-fa-psykos

Jag har jobbat med självtester i ett halvår och lärt mig en viktig sak att milda psykiska symptom är inte sjukliga utan ryms i det normala.

Det verkar också som en del ungdomar verkar tro att de är psykiskt sjuka fast de inte är det. Unga personer dominerar också akuterna för kroppsliga sjukdomar. Det verkar som de unga tror att de är sjuka mer än tidigare. Kanske blir unga sjuka av att läsa om sjukdomar på nätet - både kroppsliga och psykiska. Kanske behövs inte vård för denna hypokondri utan någon typ av telefonråd.

Du har inte rätt att posta kommentarer