Låt patienterna ställa sin egen diagnos, föreslår läkaren Brian Goldman. 

– Jag ser framför mig att innan jag går i pension så kommer det patienter till akuten med en smartphone kopplad till elektroder på bröstet. De kommer att visa upp en mobilskärm där det står att de har fått en hjärtattack. Och de kommer att ha rätt, säger Brian Goldman.

Läs mer hos Dagens Medicin.

Kommentarer   
Ready
#3 Ready 2015-09-27 21:17
De ger oss neuroleptika för att vi ska bli lugna och fina och inte besvära den friska befolkningen. Sen låter de oss dö i hjärt och kärlsjukdom.
Ready
#2 Ready 2015-09-24 23:36
Jo, fast då är det inte patienten som ställer diagnos utan appen.
Admin1
#1 Admin1 2015-09-24 13:38
Hälsoappar för diagnostik av kroppsliga sjukdomar kan vara något för de med psykossjukdom, som har förhöjd risk för kroppsliga sjukdomar men svårt att bli trodda på vårdcentralerna. Varför inte ha en appsköterska på psykiatrimottagningen för snabbdiagnostik av olika kroppsliga sjukdomar med hjälp av olika appar.

En särskild sjukdomsupplysning för de med psykisk ohälsa, som också hanterar kroppslig ohälsa är också ett alternativ för att kunna sortera bort kroppsliga vanföreställningar innan besöket på vårdcentralen. Inte bra om man kommer dit med kroppsliga vanföreställningar för det kan sabotera för andra psykiskt sjuka.

Du har inte rätt att posta kommentarer