Psykiskt sjuka patienter vårdas i korridorerna på Norra Älvsborgs länssjukhus.

Läs mer i Dagens Medicin.

Snabbare utskrivningar skall lösa korridorvården rapporterar Dagens Medicin.

Kommentar  
Kommer ihåg att ett par dagar efter jordbävningen vaknade en kompis på natten av att sängen skakade, så han trodde det var en jordbävning igen. Men det var en kraftig kille i slafen ovanför som snarkade något kolossalt. Tror han hade druckit en del-
I lumpen var det våningssängar också. En repövning jag var på kom en jordbävning faktiskt och då skakade sängarna hyfsat, men ingen trillade ner i lumpen heller.
Har en gång bott överst i våningssäng på Abiskos turiststation. Jag bodde med en främmande kvinna och för att vara artig tog jag överslafen. Mitt i natten trillade jag ur sängen. Tur att jag inte slog huvudet i elementet.
När jag var 13 år började jag sova i våningssäng och alltid högst upp. Begriper inte hur jag hamnade på andra våningen alltid. Var rädd i början att ramla ner i sömnen, men man kan bädda så att täcket skyddar mot det eller ha en rem över. Sov så i 3 år inga problem.
Är det inte risk att patienter påverkade av mediciner trillar ur en våningssäng eller också klarar de inte att klättra upp till övre planet.
Det finns många sätt att tackla detta problem t.ex i enkelrum kan man köra in en våningssäng. Då får man plats med en till patient i rummet. Men att förebygga psykoser med patientutbildning, familjeutbildning och familjeintervention kan halvera minst psykoserna. Abilify Maintena till de som kommer in i akut psykos. De har då medicin för en månad och kan skrivas ut snabbare eftersom medicineringen inte kan avbrytas i hemmet. Depåinjektioner till nyinsjuknade kan nog minska inläggningarna ganska mycket. Nyinsjuknade brukar vara inlagda ofta. Ett landstingsdrivet gruppboende kan vara ett alternativ också. Kostar 25 % av en vanlig plats på avdelning.