Liknande förekommer i princip i alla fattiga länder. I Afrika finns böneläger, där psykisk sjuka fastkedjas och ber böner för att bli friska

Tusentals personer med psykisk ohälsa hålls fängslade i sina hem eller på religiösa institutioner i Indonesien under hårresande förhållanden, enligt Human Rights Watch.

Läs mer i Dagens Medicin.

Kommentarer   
Admin1
#5 Admin1 2016-03-24 15:40
I uländer används idag Haldol, Risperdal och Hibernal, som finns på WHO:s lista över rekommenderade läkemedel för fattiga länder.
Ready
#4 Ready 2016-03-21 19:25
Det borde delas ut gratis Haldol.
vnv
#3 vnv 2016-03-21 19:11
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-lever-de-psykiskt-sjuka-i-bojor
Admin1
#2 Admin1 2016-03-21 17:18
Det här förekommer i nästan alla fattiga länder. Det är anhöriga, som kedjar fast dem, när de blivit våldsamma eller orsakat bränder och skada. När de får antipsykotika, så brukar de slippa bojorna. Så psykiatrin, där den saknas ger frihet. När antipsykotika kom så kunde 30 % utskrivas från mentalsjukhusen. Idag är det väldigt få som har mentalsjukhusvård och det är en liten grupp som sitter lång tid på rättspsyk 30- 40 år. När mentalsjukhusen var som störst fanns 33000 sängar där och idag kanske ett 10-tal. Det man kan lära sig är att vara kritisk till psykiatriskt vårdbehov och kontinuerligt ifrågasätta om det verkligen finns. Tror en del på gruppboende kan utskrivas till eget boende.
björk
#1 björk 2016-03-21 16:22
Det - lustiga är att vem som helst hade kunnat hamna där. Det är i mening inte vem som, "är" det är vem som styr en. Att bli duperad eller förhäxad av annans tilltag. Ofta bryska tilltag i fråga fel riktning. Anta att det för det första är ett fattigt o för det andra inskränkt för det tredje korrupt land. Är inte de sociala kapaciteten eller förutsättningarna det allra "bäst"! Det är det som jag menar! Självklart! Absolut vem som helst kan hamna där. Sen kan putin eller ngn annan fjolla sätta i sig rysk rom o röka Cuba-Cigarrer. Alltså 2 saker kan man reda ut av det här. Vem som helst kan hamna där. Livet är dessvärre inte, alltid rättvisst !

Du har inte rätt att posta kommentarer