En ny typ av ambulans utrustad med psykiatrisk specialkompetens har de senaste sex månaderna åkt på akuta larm om psykisk ohälsa i Göteborg.

Nu förlängs projektet.

Läs mer hos Sveriges Radio.

Kommentar  
Jag har fått sitta i baksätet bredvid en polis dom gånger jag blivit hämtad.
När jag hämtades av polis fick jag sitta i baksätet. Två manliga poliser satt i framsätet.
Polisbil eller ambulans är sak samma. Varför bry sig om en sådan sak. Sitter nästan hellre bredvid en snygg kvinnlig polis, men förmodligen placerar de en man där istället.
Låter som en bra idé med uppsökande verksamhet för för att minska psykakutbesök. Det har funnits tidigare uppsökande verksamhet med mobila team och ACT-team. Det jag funderar över hur ofta besöken resulterar i tvångsvård, men troligen ringer man inte om man inte vill ha vård. Troligen är det föräldrar, släkt, psykiatrin, boendestöd eller grannar, som larmar då.
Sjukt bra!
Detta hade varigt synnerligen hjälpligt när jag var sjuk. Det är något i den formen den stilen man således traktar efter när man är illa däran. Det har etsat sig fast i mitt huvud men han påvisade det dära besynnerliga skämtet "Hur äter man en elefant" jo man tar en bit i taget". Men ack så rätt han hade..... Eller den andra tesen i sammanhanget L - C ring the bells that can ring forget your perfekt of a ring. Varför stirra sej blind när en situation på ngt vis är inom räckhåll. Ibland tjännar man tom på risker.... Klarar man den första så har man lättare med nästa and so on...!
Jag tror är man väldigt framåt utmanar man ödet, men kräver det man har rätt att kräva dvs lite extravagant det dära extra... :-)