Nyfödda till mödrar som använt antipsykotika under graviditeten har signifikant lägre än normala resultat på ett standardtest för rörelser, hållning och reflexer enligt en ny studie.

Bara 19 % av nyfödda exponerade för antipsykotika hade normala testresultat.

Läs mer hos USnews.

Kommentar  
Det finns personer inom brukarrörelsen som anser att en offentlig ursäkt borde ges till alla psykiskt sjuka för hur de har behandlats tidigare med steriliseringar, lobotomier, extremt höga neuroleptikadoser, långa tider på sjukhus med hostipalisering, mm.
Vet inte om det har förekommit steriliseringskampanjer för psykiskt sjuka i USA men här i Sverige har ju uppfattningen varit att psykiskt sjuka inte bör ha barn sedan Alva och Gunnar Myrdal införde social ingenjörskonst.
Intressant att i USA får två tredjedelar av alla kvinnor med psykisk sjukdom barn. Undrar om det är fler än i Sverige?
Jag vet i alla fall två barn som utvecklas normalt fastän mamman behållit en låg dos neuroleptika under graviditeten. Det är viktigt att väga risken för barnet vid medicinexponering mot risken för barnet om mamman insjuknar. En tidig separation är också ett trauma som bör undvikas.
Jag fattade det som att de är påverkade av medicinen när de kommer ut, men att det inte verkar finnas belägg för att medicinen ger bestående skador. Annars får man väl sluta om det skulle bli så då..
Vad skrämmande!