När science fiction-författaren Philip K Dick var 46 år gammal började han få nattliga besök av en tidsresande utomjording som kallade sig Valis.

Valis kommunicerade genom rosafärgade laserstrålar som direktsände kunskap in i Dicks hjärnbark.

Så småningom började han böja tid och rum och exi­sterade både som författare 1974 och som kristen träl i Romarriket någon gång kring Jesus livstid.

Låter det vansinnigt?Förmodligen.

Philip K Dick diagnosticerades som schizofren redan i de sena tonåren, hade ett gravt amfetaminmissbruk och avverkade under sin livstid fem äktenskap – men han var samtidigt en av litteraturhistoriens mest kreativa och produktiva författare.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Vågar inte kolla just nu - men det finns en roman, om det nu är hans, som heter "Barefoot in the Head"...
Man skulle kanske göra en story om en människa som först "hörde" röster och sedan bli tvångsintagen på grund av det och efter det blev han utskriven och sen lite senare i livet "rörde" en komet som i sin tur kanske... ja, vad händer sedan? Kometen kanske kom och förstörde för miljoner människor på grund av att han "rörde" en komet och som också gjorde honom stenrik för att han vann för att han slog vad om det på något oddsbolag där man kan satsa allt mellan himmel och jord och hade rätt i det helt enkelt om när kometen kommer och var den hamna på jorden. Med andra ord: han såg kometen komma långt innan andra om någon undrar.

Ps. Ska någon sno min filmstoryns idé nu eller? 8)