I Somalia verkar terapin mot schizofreni överträffa det mesta.

De med schizofreni kan kedjas vid träd av sina anhöriga, men ännu värre är att man kan stängas in i ett rum med en hyena över natten.

I Somalia tror man att hyenor kan se allt inklusive onda andar som orsakar psykisk sjukdom och det är därför hyenor används.

Familjer kan betala 3000 kr för att deras anhöriga skall få spendera en natt i ett rum med en hyena.

Nu försöker psykiatripersonalen i Somalia informera i radio och tidningar om att hyene-terapin är förkastlig och verkningslös.

Läs mer hos Psychcentral.

Kommentar  
Jag ser den här nyheten som ytterligare en bekräftelse på att utbildning och upplysning är det vi människor behöver för att kunna bli civiliserade och skilja oss från djuren.
Har läst lite i den boken..... men har gjort mig av med den. Har för mig att den var jättebra.
En kultbok:
http://www.bokia.se/kvinnor-som-slar-folje-med-vargarna-4277181
Jag tycker detta är en ascool galenskap i negativ bemärkelse.......instängd med en hyena ja jag säger då bara det....... tänk om hyenan äter upp en?????!!!!!!
Ang lobotomi så var det väl det bästa som fanns på den tiden men det är ju hemskt......skära i hjärnan liksom......men det var väl innan medicinerna gjorde sitt stora intåg på banan och gjorde allt bättre vad det verkar....
Lobotomin fick ju faktiskt Nobelpriset, så det måste i början ansetts vara en fantastiskt bra terapi. Men kraven på nya terapier inom medicinen på den tiden var inte så höga som de är idag. Inte underligt att sådana saker hände förr.
Inte mer än ett hundratal år sedan "galenskaper" förekom även inom psykiatrin här..... för att inte tala om lobotomi huah.....
Hyene terapi lyssna på ordet... man märker att de blir befängt