En psykoterapeut i USA arbetar med ett datorrollspel, som skall lära bl.a personer med schizofreni att acceptera försämring av sjukdomen och också döden.

Rollspelet är som vanliga rollspel, men huvudpersonen har vid starten stora förmågor, som förloras under spelets gång.

Mycket att kunna uthärda ångest och depression innebär att acceptera att det inte går att kontrollera sjukdomen.

Sedan om man inte har stor rädsla för döden, så blir man mer närvarande i livet.

Den stora utmaningen i spelet har varit att göra det intressant samtidigt som det handlar om att förlora. Huvudpersonen är krigaren Demetri, som är på fallrepet. Spelet släpps i februari och heter To Ash

Läs mer hos TNW

Kommentarer   
Admin1
#4 Admin1 2015-12-01 15:32
Jo, Ready för schizofrenin är de positiva symptomen är värst de 5-6 första åren och sedan lugnar det ner sig. Även negativa symptomen avtar med tiden. sedan beror det också hur många psykoser man haft. De som bara haft en psykos kan leva ganska normala liv.

Hur sonan menar du att man blir en maskin i fyrlingspelet? Det skulle ju kunna omfatta fler än fyrlingar, så flera personer kan spela i samma omgång.
sonan
#3 sonan 2015-12-01 15:24
Om man satsar på att bli en maskin så kan man göra som Admin1 säger.

Jag själv tror att man ska bortse ifrån att fundera på sig själv överhuvudtaget, men sen så resonerar jag inte i friskt och sjukt heller.
Ready
#2 Ready 2015-12-01 00:06
Acceptera försämring av sjukdomen? Alla säger ju att sjukdomen blir bättre med åren, men de utgår kanske från att patienten inte tar sin medicin.
Admin1
#1 Admin1 2015-11-30 17:44
Det som saknas är ett datarollspel för fyrlingar, som insjuknar i schizofreni. En fyrling gör exakt som läkaren säger. En annan som psykologen säger. Den tredje som scientologerna säger. Den fjärde som spelaren tycker. Sedan så ser man mot slutet vem som vunnit och blivit mest frisk.

Du har inte rätt att posta kommentarer