Källeda

Källreda gruppboende

Källreda psykiatriboende i Tolg, några mil utanför Växjö, har tilldelats Nytidas Kvalitetspris 2017.

Psykiatriboendet med 18 platser vänder sig till personer med bipolaritet, personlighetsstörning, psykos eller schizofreni.

Läs mer hos Vxonews.

Kommentarer   
Mia och Danne
#4 Mia och Danne 2020-04-12 02:05
Vi har bott på Källreda gruppboende i nästan två år. Det var fruktansvärt! Personalen baktalade och var alltjämt sura och otrevliga. Man kom på dem när de talade skit om en med de andra i personalen. Spydiga och falska. Källreda fick en utmärkelse 2017, men ingen frågade vad vi som bodde där tyckte, de lyssnade endast på den falska personalen. Mitt ute i skogen ingenting finns. Det går inte ens bussar dit. Gud var vi var ledsna att befinna oss där. De andra som bodde där var som zombisar, de hade blivit totalt hjärntvättade. Nu har vi det som i himmelen, men när vi bodde i Källreda var det helvetet................
Admin1
#3 Admin1 2017-12-27 20:17
Jag tror att både gruppboenden och avdelningar inom psykiatrin har mycket att lära av Viska. Vår strategi är att inte tillrättavisa eller kritisera utan att korrigera de fel som görs utan att säga något. På det viset skapas en positiv miljö och trivsel. Om personal kritiserar blir en del förbannade och särskilt de som mår sämst. Lite av självmål över det hela.
Admin1
#2 Admin1 2017-12-27 20:15
Motiveringen
”Källreda är en trivsam gruppbostad i de småländska skogarna, med duktiga medarbetare och egna kockar som lagar mat med mycket kärlek. Källredas målsättning är att alltid välkomna de som blir placerade där på bästa sätt och arbeta utifrån varje omsorgstagare för att möta denne i sin problematik och för att stärka självkänslan. Källreda har under de senaste åren bedrivit ett framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete, där verksamhetschefen tillsammans med gruppchefen och de engagerade medarbetarna utvecklat arbetsmiljö, aktiviteter, boendemiljö, rutiner och trivsel. En mycket fin verksamhet som ofta får höra att de lyckas där andra tidigare misslyckats”.
Geta
#1 Geta 2017-12-27 19:09
Kan undra vad hemligheten är att de lyckas, där andra misslyckas?

Du har inte rätt att posta kommentarer