Åsa Steinsaphir har jobbat som brukarinflytandesamordnare (BISAM) i fem år.

Hon och hennes kollegor för in patientperspektivet i psykiatrin och ger patienterna möjlighet att komma till tals.

Läs mer hos psykiatri.sll.se.

Kommentarer   
Admin1
#8 Admin1 2019-06-14 15:47
Kvinnor har bättre funktionsförmåga än män, men ofta värre positiva symptom. Det är 8 % med schizofreni, som jobbar mer än halvtid. Men fler skulle kunna jobba med IPS-modellen, där 60 % som försöker jobba klarar av att jobba. Jag tror inte alla vill jobba, men kanske hälften så det blir 30 %.

Åsa har ett svårt jobb för psykiatrin är komplex, patienterna likaså, mycket personal och delar av personalen kan vara mycket komplicerade. Så jobbet är inte lätt, som man kan tro. Hennes jobb tillhör Karolinska, men jag har tidigare jobbat på Karolinska, så jag har det sedan länge i min CV.
Geta
#7 Geta 2019-06-14 07:26
Det slår mig att man sällan hör att någon har gått i psykoterapi idag. Tidigare kunde psykiskt sjuka bli betydligt bättre med hjälp av psykoterapi men det anses för att vara för dyrt idag. Åsa är utbildad socionom. Hon utbildade sig efter sina mångåriga sjukhusvistelser. Om man ska ha låga krav på brukarinflytandesamordnare så vore det som att en blind skulle leda en blind.
Cider
#6 Cider 2019-06-13 22:44
Åsa är säkert jätebra! Jag har aldrig skrivit ngt om att Åsa inte skulle vara utmärkt för tjänsten.

Ja det är de få undren man söker. De som haft en väldig tur och inte har kvar så mkt kognitiva funktionsnedsättningar. De flesta blir aldrig så välfungerade så då blir undren lite skeva förebilder för oss övriga.

Hos mig väcker de inte hopp eller inspiration även om jag kan glädjas med dom. Jag är för verklighetsförankrad kanske. Det blir tokigt när anhöriga får för höga förväntningar på en när de jämför en med dessa under!

Det är absolut bättre med ett under som brukarinflytelsesamordnare än en vanlig tjänstman utan inifrånperspektiv!! Samtidigt kommer de flesta dvs 99,99999% aldrig bli aktuella när psykiatrin rekryterar så smalt, sorterar ut i förväg.
Geta
#5 Geta 2019-06-13 22:22
Jag kan lova dig Cider att Åsa Steinsaphir är rätt person på rätt plats. Hon har en gedigen sjukdomshistoria bakom sig. Det är ett under att hon är så välfungerande idag. Det måste vara hennes egen och hennes terapeuters förtjänst.
Cider
#4 Cider 2019-06-13 22:12
Kognitiva nedsättningar har många patienter kvar hela livet. Det får man inte ha som brukarinflytandesamordnare. Man ska kunna leverera närmast som en frisk person.
De tjänster som utlyses är ofta på heltid.
Något är fel.
Geta
#3 Geta 2019-06-12 20:37
Det syns inte på henne att hon har varit vårdad inom psykiatrin i flera år. Hon ser oförskämt frisk ut till både kropp och själ.
Admin1
#2 Admin1 2019-06-12 19:59
Det var bra saker hon sa och hon gör ett fantastiskt jobb. Själv kan jag inte ta sådana jobb för jag saknar erfarenhet av psykiatrin - bara en inläggning på max 2 veckor och sedan ett psykiaterbesök per år på 28 år. Ingen tvångsvård, bältning. Inte träffat kurator, psykolog och bara 3 psyksjuksköterskor gånger. Sedan universitetsorter är för dyra att bo i, så det väljer jag bort. Som lök på laxen är heller inte min utbildning relevant för jobbet.
Geta
#1 Geta 2019-06-10 21:25
Vad intressant! Hon har varit medlem här på Viska och kanske är det fortfarande.

Du har inte rätt att posta kommentarer