kropp

Forskare har undersökt olika studier på schizofreni och funnit att den inte bara drabbar hjärnan utan hela kroppen.

Vid början av schizofrenin fanns förändringar i hjärnans struktur och funktion, men med ett statistiskt mått effektstorlek upptäcktes att lika stora förändringar fanns i andra delar av kroppen.

Det finns tre teorier varför det är så, men ingen vet säkert ännu om det är schizofrenin som direkt framkallar kroppsliga problem eller om schizofrenisymptomen ger stress och framkallar kroppslig sjukdom.

Läs mer hos The Conversation.

Detaljer om studien finns hos The Mental Elf.

Kommentarer   
björk
#1 björk 2018-05-14 09:33
Först Shanghaiad på en uppväxt. Sedan prejad ner i diket inte undra på att det blir men. Lite tilltygad är man i psykiatri konjunkturen. Eftergifter som via process måste beakta och bearbeta. Först anta och gå i god för ett koncept som, visa säg va korrupt. Varför då bränna krutet. Så förbannat man det är inte undra på att de blir ett funktionsnedsatt barn. Som självklart där efter betraktas som blå patient. När.Monstruösa implikationer är det som väntat det som ägde rum 7år sedan. Ska jag verkligen.Betala ett sådant pris. Bara för att snarstukenhet. Har fått leva rövare i decennium. Är jag rätt man att tacka då lite mörbultad är man

Du har inte rätt att posta kommentarer