Måndagen den 4 juli, som en del av Almedalsveckan, anordnade RSMH ett digitalt politikersamtal med rubriken ”Ekonomisk otrygghet vid psykisk ohälsa – vad krävs, vad kan göras?”.

Deltog gjorde RSMH:s förbundsordförande Barbro Hejdenberg Ronsten, socialdemokratiska riksdagsledamoten Elsemarie Bjellqvist och Sara Lidqvist, riksdagskandidat och distriktsordförande för Kristdemokraterna på Gotland.

Kommentarer   
Geta
#2 Geta 2022-07-06 15:00
Jag tror att RSMH:s ordförande blev besviken på socialdemokraten. Hon lovade varken basinkomst eller kompensation för inflationen.
Admin1
#1 Admin1 2022-07-06 13:08
I USA finns food stamps eller matkuponger, som fattiga får och det är 40 miljoner som får dem. Det är för att de skall kunna köpa hälsosam mat. Man får inte köpa tobak eller öl för food stamps.Kanske food stamps vore något för Sverige för att främja en bättre kost eftersom pengar kan användas till missbruk. Att en del av sjukersättningen, aktivitetsersättningen och försörjningsstöd består av food stamps. I USA får en personhushåll food stamps vid en inkomst på 14000 kr/månad före skatt.

Du har inte rätt att posta kommentarer