Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus

Mattias, 18, är sedan tre månader inlåst för psykiatrisk tvångsvård på Danderyds sjukhus.

Trots att han är utvecklingsstörd, inte sjuk.

Han tillbringar dagarna naken i en säng.

– Han lever som ett djur där, säger hans mamma.

Läs mer hos Aftonbladet. Tack vnv för tipset!

Autism med nedsatt begåvning finns även på rättspsyk och är jobbiga för personalen där, eftersom de inte riktigt förstår personalen.

Kommentarer   
Admin1
#4 Admin1 2018-01-20 20:44
Han har säkert psykiska symptom, som motiverar tvångsvård, men det finns nog ingen annan vård han kan få, som det verkar. Rättspsyk ville inte ta hand om honom trots att de har mer personal. Alternativet till tvångsvård är väl att föräldrarna tar hand om honom.
Geta
#3 Geta 2018-01-20 19:19
Föräldrarna klarade ju inte heller av honom. Varför är det så farligt att kalla honom för sjuk?
Admin1
#2 Admin1 2018-01-20 18:52
Mamman säger att han inte är sjuk, men vid autism kan man ha psykiatriska tilläggsdiagnoser och vara psykiatriskt multisjuk. På rättspsyk finns säkert ett 100-tal med autism. Problem blir det för personalen eftersom de inte förstår personalens uppmaningar på grund av begåvningshandikapp. Det har alltid funnits enstaka extremfall som honom och också faktiskt kvinnor också och inte bara män. Vi får väl hoppas han lugnar ned sig framöver.
Geta
#1 Geta 2018-01-20 18:41
Det här fallet är nog svårt att lösa. Om någon visste hur så vore det löst för länge sedan. Det är lätt för journalister att ondgöra sig men de förstår nog inte problemet.

Du har inte rätt att posta kommentarer