Syftet med projektet BUSKUL är att utveckla en ny metod för att stödja barn och unga som lever i familjer där någon är drabbad av schizofreni eller annan svår psykisk sjukdom.

Projektet ska arbeta uppsökande och stöttande i socialt utsatta områden.

Man kommer att ta hjälp av nyckelpersoner och organisationer som känner familjer i de områden de kommer att verka för att hitta och motivera barnen.

Läs mer hos Arvsfonden.

Kommentar  
björntjänster, hade jag haft en förälder som betede sig "kånstigt" hade jag skämts för att folk från kommunen skulle kommit och "läxat upp" oss, vad fan har dom med d att göra tänker jag :sad: I framtiden kommer inte ens "sjuka" människor få barn för det har staten bestämt, allt för att inte belasta samhället med onödiga utgifter, OBERÄKNELIGA BROTT och dåliga genpooler :-|
Föräldrastöd
Ges till de med schizofreni, som har barn hemma. Innebär att stärka förmågan att vara förälder och stödja skyddande faktorer för barnet. Föräldrarna får också psykosociala behandlingar för att bli så friska, som möjligt.
Läs faktablad:
https://www.psykosr.se/wp-content/uploads/2014/06/kunskapsblad_f%C3%B6r%C3%A4ldraskap.pdf
Vad gör psykiatrins föräldrastöd?
Psykiatrin har något som heter föräldrastöd för de föräldrar med barn. De får själv bästa möjliga vård och sedan hjälper man barnet också. 70 % får detta. Det är den psykosociala behandling som har störst procentuell täckning.
Det låter bra! Att ha föräldrar med schizofreni måste vara en påfrestning.