Rapport nummer 18 i serien Vetenskap för profession baseras på en kurs som tagits fram genom ett unikt samarbete mellan fem lärosäten, i Sverige, Norge och England.

− Det handlar om att gå ifrån tankesättet att de professionella vet bäst till att inse att brukaren vet var skorna klämmer, eftersom det är han eller hon som går i dem, berättar kursledare och rapportens redaktör Lars Rönnmark.

Läs mer hos mynewsdesk.

Kommentar  
Vilket vackert sätt att avslöja vidrigheten i att den hjälpbehövande är för dum för att fatta sitt eget bästa och mycken annan skit som döljer sig bakom begreppet "professionella vet bäst".

Själva grundtesten för ett sådant tankesätt saknar vetenskapligt stöd och bygger snarare på den rasistideologiska svansången om övermänniskans övervetande och idioten som jävligt dum hjälpbehövande. Tja, man kan ju bli paranoid för mindre. Frågan är väl närmast om den som inte blir det är verkligen sjuk.

Jag tror att den som bär skorna vet bäst vad som passar, kanske skulle de "professionell" läsa sagan om askungen eller spegelbilden av sina egna tankar?