Bethany Yeiser med examen i molekylärbiologi

En video om Bethany Yeiser, som berättar om hur hon insjuknade, misslyckades med studierna och blev hemlös i flera år, men hon insåg att inte att hon var sjuk, trots att hon trodde hon skulle få Nobelpriset.

Efter andra arresteringen av polisen fördes hon till sjukhus, där hon fick Risperdal, men hade besvärliga biverkningar.

Hon fick Clozapine och blev dramatiskt förbättrad och kunde slutföra sin examen på universitetet.

Hon har skrivit boken: Mind Estranged: My Journey from Schizophrenia and Homelessness to Recovery. Den här videon är verkligen intressant.

Hon har en egen hemsida.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2016-01-24 14:58
Det började för henne med att studieförmågan i princip upphörde. Det dröjde nog 7 år innan hon kom under vård. Lite konstigt att föräldrarna inte ingrep, men hon blev ovän med dem. Lite roligt att hon trodde att hon skulle få Nobelpriset och därför tyckte hon att det var OK att sova i universitetets lokaler, som hemlös, eftersom hon skulle ge berömmelse åt universitetet med Nobelpriset. Maten hittade hon i soptunnor. Antagligen så gjorde hennes långa obehandlade psykosperiod att hon var tvungen att använda Clozapine. Egentligen borde lärare på universitet och gymnasier vara uppmärksamma på elever vars studieförmåga sjunker kraftigt och samtala med eleven om det och föreslå kontakt med psykiatrin.

Du har inte rätt att posta kommentarer