WHO har gjort en jämförande studie om schizofreni i iländer och uländer, som visade att i uländer tillfrisknade fler från schizofreni än i uländer.

Nu hävdas att diagnoserna i uländerna var fel och att kortare psykoser räknades som schizofreni och därför tillfrisknade fler i uländer.

Man menar om bara riktiga schizofrenidiagnoser hade jämförts så hade resultatet blivit sämre i uländer än i iländer. Artikeln tar också upp effekten av antipsykotika på hjärnvolymen:

Fyndet att antipsykotika ger strukturella hjärnförändringar borde inte överraska. Schizofreni och bipolär är kända för att ge strukturella hjärnförändringar som ett led i sjukdomsprocessen, så det är rimligt att förvänta sig att läkemedel som är effektiva mot dessa sjukdomar gör samma sak.

En del kritiker av antipsykotika missförstår sådan forskning och säger att antipsykotika är farliga och inte skall användas.

Tvärtom denna forskning är mycket viktig och kan leda till bättre och effektivare mediciner.

Läs mer i The Huffington Post.

Kommentarer   
Admin1
#3 Admin1 2012-06-17 13:27
Det är viktigt att komma ihåg när man ser tillbaka på psykiatrin att idag så vet vi oändligt mycket mer än vad man visste förr. Inte så konstigt om det förr kunde bli helt fel ibland, eftersom man famlade i blindo. Så är det inte riktigt idag, men mycket återstår innan man får fullständigt grepp om schizofrenin. Jag tror att det kan ta 20 års forskning till.
Vatten
#2 Vatten 2012-06-17 11:39
Att antipsykotika kan verka mot psykoser kanske inte är så förvånande. Det enda intressanta är egentligen att väga för och nackdelar (www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2812%2960239-6/fulltext) med medicineringen och komma ihåg att de aldrig varit ett läkemedel i dess egentliga och ursprungliga mening - Ett medel som läker.

Missbruk av hälsa & ordens mening har det ständigt funnits gott om i det vetenskapliga storhetsvansinnets historia (adhd-npf.com/psykiatrins-galna-historia/).
Vatten
#1 Vatten 2012-06-16 20:55
Klart att antipsykiatrin ska ha kritik. Den verkliga psykiatrin läker och minskar inte ned hjärnans densitet frågan är bara när den verkliga psykiatrin kommer.

Men visst är jämförelsen intressant! Att knäcka bena på personer som lätt bryter bena är den strukturella jämförelsens bedårande ideologi, vem skulle egentligen protestera mot ett sådant fribryt? Ett verkligt läkemedel mot Schizofreni skulle givetvis agera rakt emot de kända så kallade dysregleringarna och göra människorna friska eller än bättre förhindra att sjukdom bryter ut. Det är ju den enda logiken när det gäller orsaker och behandling av schizofreni (adhd-npf.com/schizofreni-orsaker/).

Men men det ligger som vi vet inga större pengar i friska människor som inte är beroende av de farmakologiska allmosorna. Varför är de jävla antipsykiatrin så sataniskt negativa undrar jag, kan de inte gaska upp sig och bli positiv och bra som jag?

Du har inte rätt att posta kommentarer