kortex

Engelska forskare har visat att psykossymptomen vid schizofreni kan vara orsakade av en felaktig kontakt i hjärnan.

De visade att ju mer vanföreställningar och hallucinationer ju sämre kontakt var det mellan två viktiga områden i hjärnan - insula och laterala främre hjärnbarken.

Ett genombrott säger förståsigpåare.

I vårt dagliga liv skiftar vi ständigt mellan vår privata inre värld och den yttre världen.

Denna skiftning sker via dessa två hjärnområden och är störd vid schizofreni, vilket kan göra att inre tankar blir till yttre röster.

Det kan också förklara varför man inte kan internalisera yttre trevliga händelser t.ex vacker musik och känna glädje över detta dvs kan förklara avtrubbade känslor. Upptäckten kan kanske göra det möjligt att finna nya behandlingar.

Läs mer hos MedicalXpress.

Kommentar  
Haha ja får man en miljon kronor om året i forsknings budget skulle jag också kunna skriva det där. Men att det är elfel är ju ganska logiskt det är ju små eltrådar som fångar upp elektroner...
Men el tråds problem åtgärdas lätt i dag med en ström puls så brukar glapp kontakten studsa bort!

Quoting Admin1:

De får väl studera nu vad som orsakar den dåliga kontakter och hur den kan förbättras. Det kommer nog ta några år till gissar jag.



Men det är väl inte säkert att dem följer upp detta, dem måste ju ha pengar och initiativförmåga. Finns kanske en risk att det rinner ut i sanden.
jag tror att de studerar hur en hjärna som är känslig...uppövad att ta intryck från andevärlden, ter sig olik en inte lika känslig hjärna.
De studerar vårat sjätte sinne helt enkelt
Positiva symptom: Den inlärning som sker när tänkandet används för att tolka ett mångtydigt sinnesintryck kan tveklöst medföra en oförmågan att hålla tillbaka en response...

Negativa symptom: Det något avtrubbade tillstånd som vissa av oss ibland upplever kan eventuellt bero på en tendens att unvika jobbiga tankar genom att lyssna mer. Tänkandet i det bakomliggande ljudet stoppas upp när illusionen avslöjas och allt tänkande kan efter en tid upplevas som mer eller mindre irrelevant...

why do they nothing tell
when precious knowledge dwell
and soon in black and white
the answers will be right

Mvh stefan
De får väl studera nu vad som orsakar den dåliga kontakter och hur den kan förbättras. Det kommer nog ta några år till gissar jag.
Det här skulle kunna vara lösningen på schizofrenins gåta men är det förenligt med glutamathypotesen?
Kanske är det så att när det sker ett verkligt genombrott så får det större uppmärksamhet än denna nyhet...
Problemet är att vi blir mobbade och diskriminerade om vi ger oss ut i arbetslivet. Det utgör en stor stressfaktor.
Det finns tydligen forskare, som tycker det, men norska forskare har varit inne på liknande spår nyligen.
http://www.viska.se/index.php/nyheter/14-symptom/4570--dalig-kognitiv-kontroll-kan-ge-problem-med-roester

Sedan för drygt 20 år sedan så upptäckte jag själv att mina röster upphörde, när jag riktade uppmärksamheten utåt på en tavla. Så jag tror att de har kommit fram till rätt saker. Problemet med folk med schizofreni är kanske att vi är för introverta. Vi kanske behöver bättre kontakt med den yttre världen i form av sysselsättning och arbete. Så vi får mindre tid i att gå in i oss själva och i den sk sjuka världen.
Admin,

Är detta verkligen ett genombrott?